Erdal İnönü'nün eşinden Erdoğan'a sert FETÖ cevabı

Eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı televizyon programında FETÖ'cülerle İnönü'nün arkadaşlık seviyesinde ilişkisi olduğu iddiasına, Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'den yanıt geldi.

Yayınlanma: 08.06.2018 - 10:42
Abone Ol google-news

Erdal İnönü hakkında Erdoğan'ın doğru olmayan bir beyanda bulunduğunu belirten Sevinç İnönü'nün açıklaması şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan rahmetli eşim İnönü'yü 24 Haziran korkusu ile kendi siyasetine alet etmesin! 

Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran gecesi katıldığı televizyon programında FETÖ’yü kast ederek rahmetli eşim Erdal İnönü için; “İnönü bunların en yakın arkadaşıydı. Erdal İnönü’nün bunların okullarını ziyaret ettiğini iyi bilirim. Onların davetlerine katıldıklarını iyi bilirim. Gelsinler konuşalım.” şeklinde hiçbir doğruluğu olmayan bir beyanda bulunmuştur.


Recep Tayyip Erdoğan’ın rahmetli eşim Erdal İnönü’yü kendi siyasetine alet ederek doğru olmayan bir beyanda bulunması sadece 24 Haziran korkusu ile açıklanabilir.
Hayatta olmayan bir kişiyi suçlayıp bir de üstüne “Gelsinler konuşalım.” demenin başka ne anlamı olabilir?

Laik demokratik cumhuriyete yürekten inanmış bir bilim adamı ve siyasetçi olan eşim Erdal İnönü, yaşamını bu değerleri savunarak geçirmiş, 12 Eylül darbecilerinin engelleri ile mücadele etmiştir.
Eşim hiçbir zaman laik demokratik cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri düşmanları ile bırakın “yakın arkadaş”lığı, hiçbir şekilde ilişki içinde olmamış, bunların okullarını ziyaret etmemiş davetlerine katılmamıştır. Bu iddiayı şiddetle red ediyorum.

İddia sahibi hakkında yasal yollara başvurma hakkımı saklı tutuyorum.
Hayatta olmayan bir kişi hakkında böyle gelişi güzel dayanaksız ve gerçek olmayan bir iddianın dindarlığı kimseye bırakmayan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya atılmış olmasını da kamuoyunun değerlendirmesine saygılarımla sunuyorum.

<haber-dikey:991705>

Erdal İnönü Kimdir?

İsmet İnönü'nün oğlu olan Erdal İnönü 6 Haziran 1926 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1947 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nden mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Kaliforniya Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimi gördü. 1952 senesinde Türkiye'ye dönen İnönü, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doçent unvanını aldı.

1958-1960 yılları arasında Princeton Üniversitesi ile Oak Ridge Princeton National Laboratory'de konuk araştırmacı sıfatıyla bulundu. Ayrıca ODTÜ'de fizik profesörü olarak çalıştı. 12 Eylül Darbesi'nin ardından öğretim üyeliğini bırakarak siyasete atıldı. Sosyal Demokrasi Partisi'nin kurulmasında öncü olarak partinin genel başkanı oldu. SODEP ile Halkçı Parti'nin birleşmesinde de büyük rol oynadı, İki siyasi kuruluşun birleşmesinden sonra kurumun adı Sosyaldemokrat Halkçı Parti olarak belirlendi ve Erdal İnönü SHP'nin genel başkanlık makamına getirildi.

28 Eylül 1986 yılında yapılan ara seçimlerde de İzmir'den milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 1991'de gerçekleştirilen erken seçimlerde parti içindeki muhalefet grupları kaybedilen oyların sorumluluğunu İnönü yönetimine yükledi. 19 Şubat 1995'te SHP ile CHP'nin birleştiği kurulda partinin onursal genel başkanı oldu. Daha sonra yapılan atamalarda ülkenin dışişleri bakanı olarak göreve gelmiştir. Fakat 2001 senesinde Deniz Baykal'ın bazı uygulamalarına sert tepki göstererek Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrıldı.

Erdal İnönü 31 Ekim 2007 tarihinde kan kanserinden yaşamını yitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler