Demirtaş: Merkel'e sürpriz yapacağım

Selahattin Demirtaş “Alman hükümetine bir mesajınız var mı” sorusuna, “Şansölye Merkel’e selamlarımı söyleyin. Gerçi kendisi seçim sonrası için Erdoğan’ı şimdiden davet etti, ama Erdoğan’ı emekli bir cumhurbaşkanı olarak ağırlamak zorunda kalacak” yanıtını verdi.

Yayınlanma: 09.06.2018 - 09:59
Abone Ol google-news

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, serbest kalmaması için kampanya yürüttüğünü söyleyerek, “Yargı üzerindeki siyasi baskılar ve vesayet olmasa her an serbest bırakılabilirim. Normal olan, yasal olan budur. Ama yargı tam olarak hukuku esas almıyor. İktidarın ve Erdoğan’ın söylemlerini esas alıyor” dedi. Alman kanalı ZDF’den Müjgan Arpat’ın sorularını, avukatları aracılığıyla yanıtlayan Demirtaş, yargılandığı davalarla ilgili olarak “Yargılama bile yapılmadan içeride tutuluyorum. Dolayısıyla ben bir tutuklu değil siyasi rehineyim” ifadelerini kullandı.

“Karşımızda kaybetmek üzere olan bir iktidar var” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP seçim sonuçlarını dizayn etme peşinde. Herkes seçim günü oylara sahip çıkma konusunda etkili çaba sarf etmelidir. HDP, baraj altında kalmaz, ancak bırakılabilir. OHAL de bunun olanaklarını sunuyor zaten. Ancak HDP’nin barajın altında kalması artık sadece HDP’nin sorunu değildir. Bu yüzden kimileri oy vererek kimileri de HDP’nin oylarının çalınmasına engel olarak bunu önlemeye yardımcı olmalıdır.”

<haber-yatay:992927,992692>

MERKEL'E MESAJ

Selahattin Demirtaş “Alman hükümetine bir mesajınız var mı” sorusuna da, “Şansölye Merkel’e selamlarımı söyleyin. Gerçi kendisi seçim sonrası için Erdoğan’ı şimdiden davet etti, ama Erdoğan’ı emekli bir cumhurbaşkanı olarak ağırlamak zorunda kalacak” yanıtını verdi. Demirtaş, sosyal medyadaki “basın toplantısında ise “Merkel’e bir sürpriz yapıp, cumhurbaşkanı olarak ben gideceğim” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler