Erdoğan: Tutukludan aday olmaz, düzenleme yapacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın arkasında PKK'nin olduğunu iddia ederek, "Seçimleri bir atlatalım. Adaylık şartları arasına 'tutuklu olan aday olamaz' maddesi koyduracağız. Tutuklu olan da aday olamaz" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 14.06.2018 - 16:10
Erdoğan: Tutukludan aday olmaz, düzenleme yapacağız
Abone Ol google-news
<video:997808>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'da düzenlediği mitingde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Yalova Üniversitesi'ni biz kurduk. Bay Muharrem diyor ki ben fizik öğretmeniyim. Olabiri. Sen bir tane fizik öğretmenisin. Ama biz bu üniversiteden nice öğretmenler yetiştirdik. 

"ARTIK MİLLET DÜRÜST OLANA OY VERİYOR, YALANA DEĞİL"

Bay Kemal "engellileri kendi başına bıraktınız" diyor. El vicdan ya... Yalanı bırakın. Dürüst olun. Artık millet dürüst olana oy veriyor, yalana değil. 24 Haziran'da da benim milletim kime oy vereceğini biliyor.

"NE ALDANAN OLDUK, NE DE  ALDATAN"

Armutlu Kapaklı'ya bir balıkçı barınağı inşaa ediyoruz. Biz söz verdik mi yaparız. Ne aldatan olduk, ne de aldanan olduk. Yalova'nın içme suyu problemini çözdük.

"TUTUKLUDAN ADAY OLMAZ, DÜZENLEME YAPACAĞIZ"

Bu kişinin Yalova'ya kazandırdığı herhangi bir hizmeti gördünüz mü? Bu kişi tuğla üstüne tuğla koydu mu? Ben yaptım. Bu kişinin yaptığı başka şeyler var. Mesela Edirne'de Cezaevi'ni ziyaret ediyor. Kimi ziyaret ediyor? PKK terör örgütünün arkasında olduğu partinin sözde genel başkanını. Hakkari'de Bay Kemal bir tane Türk bayrağı olmadan miting yaptı. Bay Muharrem de Diyarbakır'da malum partinin desteğiyle miting yaptı. Bunlar teröristlerle beraber, katillerle beraber. Geçen gün Diyarbakır'a gitti. Kendisini karşılayanların tamamına yakını Edirne Cezaevi'ndekinin taraftarı. Seçimleri bir atlatalım. Adaylık şartları arasına 'tutuklu olan aday olamaz' maddesi koyduracağız. Tutuklu olan da aday olamaz. Burası yol geçen hanı mı?

"SİYASET SÜREKLİ YALAN SÖYLEME SANATI DEĞİLDİR"

Siyaset; sürekli yalan söyleme, dün söylediğini bugün inkar etme, dün ak dediğine bugün kara deme sanatı değildir. Siyaset; tutarlılık ister, doğruluk ister, dürüstlük ister. Siyaset omurga ister, dirayet ister. Son 16 yıldır milletimize ne söylediysek yaptık.

"AKINCI UÇAĞI GELİYOR"

Ben 5 tane babayiğidi buldum. Şu anda yerli otomobilimizi üretiyoruz. 2021'de seri üretime başlayacağız. Otomobilimizin projesi en son teknolojiyle, elektrikli ve hatta ileride sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor. Bir de bizim Akıncı uçağımız geliyor. Bu şu anda hiçbir yerde yok. Biz Amerika İHA, SİHA vermedi. İsrail verdi, İsrail'in verdikleri de arıza yaptı. Şimdi kendimiz üretiyoruz.

 

<haber-yatay:997793>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler