Soma ve Aladağ'a af

MHP’nin af teklifi, Soma katliamı, Aladağ yurt yangını gibi olayların faillerini de kapsıyor

Yayınlanma: 26.09.2018 - 22:45
Abone Ol google-news

MHP’nin Meclis’e sunduğu af teklifinin, Soma’da 301 madencinin katlediği iş cinayeti sanıklarını da kapsadığı belirtildi.

<haber-dikey:1095062,1091808>

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Murat Aydın, söz konusu teklifin taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçunu düzenleyen TCK 85/2’yle göçmen kaçakçılığıyla insan ticareti suçlarını düzenleyen TCK 79 ve 80 maddelerini de kapsadığını anımsattı. Buna göre Soma maden kazası, Aladağ yurt yangını sanıklarının, göçmen kaçakçılarının da aftan yararlanabileceğine dikkat çekti.

Soma katliamında yakınlarını yitiren acılı ailelerin avukatlarından Sercan Aran, MHP’nin teklifini “Kader mahkumlarını değil işçi katillerini aklamaya yönelik bir düzenleme olduğunu düşünüyoruz. Onların dışarı çıkıp daha fazla işçiyi öldürmesine yönelik bir af teklifi umarım Meclis’ten geçmez” dedi.

‘İttifak tutsağı’

Soma’daki süreci başından sonuna dek izleyen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, katliamın yaşandığı gün aralarındaki MHP’lilerin de olduğu tüm kent milletvekilleriyle maden önünde olduklarını anımsattı. MHP’nin, AKP’yle kurulan ittifakın ardından tavır değişikliğine gittiğini belirten Özel, “MHP, görünen o ki ittifaka vicdanını da tutsak etmiş. Tarih karşısında bunun hesabını nasıl verecekler, çok merak ediyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler