Soma’da ÇYDD rüzgarı

Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla 25. Yılını da geride bırakan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Soma Eğitimevi; dayanışma ve gönüllüleriyle etkinliklerini yoğunlaştırıyor.

Yayınlanma: 15.07.2014 - 22:55
Abone Ol google-news
 
Geçen hafta açılışı yapılarak etkinliklerine başlayan Eğitimevi’nde sayıları yüzü bulan madenci çocukları ve bir o kadar da kadınlara yönelik çeşitli etkinliklerde bulunurken diğer yandan da burs vereceği maden çocukları için kayıtlara başladı. 
 
Soma Eğitimevi dönem sözcülerinden ve ÇYDD Genel Yazmanı Gülsün Kaya” Soma maden katliamının hemen ardından şehit madenci ailelerine, maden işçilerine  ve çocuklarına neler yaparız arayışına girdik. Bir yandan bu konuda açılan bağış kampanyamız sürerken Soma’lı dostlarımızın yoğun desteğiyle çok kısa sürede bu merkezi açtık. Dayanışmanın, birey olarak da bir şeyler yapmanın sorumluluğu ve bilincindeki gönüllü ve destekçilerimizin katkısıyla 23 Ağustos’a kadar sürecek okul öncesi ve öğrenci çocuk ve ailelerimize yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Burada bir yandan üniversiteli öğrencilerimizin gönüllü katkıları olurken diğer yandan da alanlarında uzman dostlarımızın katkıları da oluyor. Örneğin
İsmail Bilen haftada bir gün buraya gelerek,  İstanbul’dan tatilini yarıda kesip gelen sanatçı Murat Engin çocuklarımızla  müzik yapıyor, sosyolog, psikolog, öğretmen  gönüllü arkadaşlarımız hem çocuklarla hem de aileleriyle buluşuyor. Bu güzellikleri yaşarken  gelecek hafta burada gönüllü olarak çalışacak İzmir'den üyemiz Mesude Kılıç'ı trafik kazasında yitirmenin acısını da yaşıyoruz” dedi.
 
Maden katliamı sonrası şehit aile ve çocuklarının travmalarının sürdüğünü ve maddi ve manevi belirsizliklerin ailelere ve çalışanlara etkilerinin büyük olduğunu vurgulayan Kaya” Özellikle kadınların bu faciadan en çok etkilenen kesim. Özellikle çocuklarının geleceğiyle ilgili derin endişe içindeler. Yetkililerin verdikleri sözlerin boş çıkması onlar için ayrı bir handikap oluyor” dedi.
 
Soma’da büyüyen ilgi ve destekle yaz okullarından sonra burada ÇYDD Şubesi olarak etkinlikleri sürdürmeleri konusunda gerek halktan gerekse destekçilerinden yoğun talep aldıklarını da belirten Kaya” Soma’da Arka Mahalle Kültür, Yardımlaşma, Gençlik, Spor kulübünün  kız futbol okulunun 100 sporcusu Eğitimevi’mizin öğrencisi oldu. Birden karşımıza bu kızlarımız için forma sorunu çıktı. Ancak dostlarımız sayesinde hemen çözerek kızlarımız mavi kırmızılı formalarına kavuşuyor. Soma’da böylesine çok yoğun ilgi ve talep var.  Yaz dönemi olarak düşündüğümüz bu proje sanıyorum şubemize dönüşecek. Bu konuyu yönetim kurulunda tartışacağız” dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler