Son gün sürprizleri

İstanbul Milletvekili Engin Alan yeniden milletvekili olmak için adaylık başvurusunda bulunmazken, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz aday oldu.

Yayınlanma: 18.03.2015 - 22:33
Abone Ol google-news

MHP’de 7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimler için milletvekilliği aday adaylığı başvuru süreci dün sona erdi. İstanbul Milletvekili, emekli Korgeneral Engin Alan’ın yeniden milletvekili olmak için adaylık başvurusunda bulunmaması partide yankı bulurken, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın aday olacağı haberleri MHP’yi hareketlendirdi. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Kürt şarkıcı Şivan Perver ile kucaklaştığı için dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a “kına” gönderen şehit babası Mehmet Gencer, eski Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da MHP’den milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında yer aldı.

MHP’de aday adaylığı başvurularının son günü hareketli saatler yaşandı.

 

Engin Alan şaşırttı

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın aday adaylığı için MHP’den başvuruda bulunacağına yönelik iddiaları kulislere yansırken, parti yönetimi bu konuda “ketum” kalmayı tercih etti. Ancak MHP’ye asıl şok İstanbul Milletvekili, emekli Korgeneral Engin Alan’dan geldi. Alan’ın adaylık başvurusunda bulunmamasının nedenlerinden birinin Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın hafta sonu Hürriyet gazetesinde yer alan söyleşisinde “Ergenekon ve Balyoz diye ifade edilen olayların tamamında bir hayal kurulduğu ve bir takım şeylerin yapıldığı belli. Bir takım hevesler olduğunu gördük, yakaladık. Devlet Bey bu tuzağa düşmedi” şeklindeki sözlerinin olduğu ileri sürüldü.

Celal Adan’ın sözleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin genel merkezde düzenlediği basın toplantısında da sorulmuş ve Bahçeli, “ doğru söylemiş” diyerek, Adan’ın arkasında durmuştu. Ancak parti cephesinden “Engin Alan, uzun zamandır yeniden milletvekili olmak istemediğini çeşitli ortamlarda beyan ediyordu. Asli işinin askerlik olduğunu milletvekilliğinin ise asli görevinden çok geri kaldığını söylüyordu” açıklamaları geldi.

Şehit babası da aday adayı Partiye aday adaylık başvurularında bulunanların çoğunun çözüm sürecini “ülkeyi bölmeye dönük süreç” olarak değerlendirenlerin oluşturduğu dile getirilirken, Şırnak’ta, PKK tarafından 1994 yılında şehit edilen Piyade Astsubay Serhat Gençer’in babası Mehmet Gençer de Ankara 1. bölgeden aday adaylığı için başvuruda bulundu. Gencer, Kürt şarkıcı Şivan Perver ile kucaklaştığı için dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a “kına” göndermiş ve hakkında “Erdoğan’a hakaret”ten dava açılmıştı. Bunun yanı sıra Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, eski Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, ANAP kökenli, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan da MHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında yer alıyor. Eski Emniyet Müdürü Seçkin Mutlu da İstanbul 3. bölgeden aday adaylığı başvurusunu yaptı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler