Son sözler yardımcı pilota ait: ‘Pekala, iyi geceler....

Kayıp Malezya Kaptan pilot Zahari Ahmed Şah’ın, üzerinde “Demokrasi öldü” yazan tişörtüyle çekilen fotoğrafının ortaya çıkmasıyla, uçağın, hükümet karşıtı eylemler çerçevesinde kaçırılmış olabileceği iddiaları konuşulmaya başlandı.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 16:02
Abone Ol google-news

Şah'ın ülkenin muhalif lideri Enver İbrahim'in fanatik bir taraftarı olduğu, pilotun eşiyle üç çocuğunun da uçağın kaybolmasından bir gün önce evden ayrıldıkları belirtiliyor. FBI da, olayın hava korsanlığı olabileceğini düşünüyor.

Ancak, iletişim sistemlerinden birinin devre dışı kalmasından sonra uçaktan alınan son konuşmalar ise herhangi bir soruna işaret etmiyor. İletişimin kesilmesinin ardından kontrol kulesi ile kokpit arasında yapılan son görüşmedeki sözlerin “Pekala, iyi geceler” olduğu kaydedildi. Yardımcı pilot  Farik Abdülhamid'in son sözleri uçak kaybolmadan kısa süre önce hava trafik kontrol tarafından işitildi.

Sunday Express, hackerların uçağın kontrolünü ele geçirmek için cep telefonu kullandıklarından şüphelenildiğini yazarken, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın eski bilim danışmanı Dr. Sally Leivesley, “Bu dünyada ilk siber uçak kaçırması olabilir” dedi. Dr. Leivesley, hackerların  uçağın yönetim sistemine radyo sinyalleri göndererek uçağın hızını, irtifasını ve yönünü değiştirmiş olabileceğine  dikkat çekerken, uçağın böylece indirilmiş veya çarptırılmış olabilir dedi. 
 
Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin 8 Mart'ta kaybolan Malezya uçağı hakkında terör şüpheleri sebebiyle araştırmanın tekrardan pilot, yolcular ve yer ekibi üzerinde yoğunlaştırıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler