"Soruşturma sürüyor"

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, 25 Ocak'ta Zigana'da meydana gelen çığ olayı ile ilgili soruşturmayı Torul Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğünü belirtti.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 14:45
Abone Ol google-news

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmanın geniş kapsamlı sürdürüldüğünü bildirdi.

Soruşturmayı geniş kapsamlı sürdürdüklerini ifade eden Bozkan, ''Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden konunun uzmanı bilirkişileri çağırdık. Olay yerinde incelemelerde bulundular. Kar katmanlarının ölçümünü yaptılar. Bu konuda hazırlayacakları raporu, bir hafta içinde tamamlayacaklar'' dedi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne de yazı göndererek, çığın meydana geldiği gün belirledikleri hava raporunu istediklerini bildiren Bozkan, ''Gelecek bu raporlarla bir kanaat oluşturup, ondan sonra değerlendirmemizi yapacağız. Ayrıca olay günü yaralı kurtulanların beyanlarına başvuracağız. Olay günü çektikleri fotoğraf ve kayıtları incelemeye alacağız'' diye konuştu. Bozkan, soruşturma sonunda çıkan değerlendirmeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler