Spielberg ‘Koca Sevimli Dev’i çekecek

Son olarak “Lincoln” filmi iki Oscar alan Amerikalı yönetmen Steven Spielberg, Roald Dahl’ın ünlü çocuk romanı “Koca Sevimli Dev”i beyazperdeye uyarlıyor.

Yayınlanma: 29.04.2014 - 10:54
Abone Ol google-news

Ülkemizde Celal Üster’in Türkçeleştirdiği ve Can Yayınları’nca yayımlanan “Koca Sevimli Dev”in çekimlerinin 2015 yılında tamamlanması ve filmin 2016’da gösterime girmesi bekleniyor.

Spielberg’in Dreamworks stüdyolarının kitabın film haklarını 2010’da aldığı ve ilk başlarda filmi “The Best Exotic Marigold Hotel”in yönetmeni John Madden’ın yönetmesinin planlandığı, ancak Madden’ın “Marigold Hotel”in devam filmine yoğunlaşması üzerine “Koca Sevimli Dev”in yönetmenliğini Spielberg’in üstlenmeye karar verdiği öğrenildi.

Spielberg’in, önce başrolünü Tom Hanks’in oynayacağı bir Soğuk Savaş dönemi filmi çekeceği, ardından “Koca Sevimli Dev”in çekimlerine başlayacağı belirtildi.

“Charlie’nin Çikolata Fabrikası”, “Cadılar”, “Dev Şeftali” gibi kuralları hiçe sayan ve zekice yazılmış çocuk kitaplarıyla bütün dünyada okunan Roald Dahl’ın 1982’de yayımlanan “Koca Sevimli Dev” adlı kitabının, 1989 yılında da David Jason ve Amanda Root tarafından animasyonu yapılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler