Asya'dan Avrupa'ya otizmli çocuklar için kulaç kulaca

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 22 Temmuz 2018, Pazar günü gerçekleşecek.

Yayınlanma: 17.07.2018 - 12:37
Abone Ol google-news

Bu yıl 30. yılını kutlayan, Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı Sıralamasında 1’inci sıraya yerleşen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 22 Temmuz 2018, Pazar günü gerçekleşecek. Türkiye’den ve dünyadan her meslekten ve her yaştan insanı spor, eğlence, yarışmak ve sosyal fayda yaratmak için 30. defa Boğaz’da buluşturacak olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile binlerce katılımcı, Asya’dan Avrupa’ya kulaç atarak, kürek çekerek eşsiz bir deneyim yaşayacak. İstanbul Boğazı’nın muhteşem güzellikleri ile taraftarların coşkusunu birleştiren bu macerada, kulaçlarına anlam katmak isteyen yüzücüler Tohum Otizm Vakfı için yüzerek hem otizme dikkat çekecek, hem de otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacaklar.

 

 

Tohum Otizm Vakfı, Adım Adım Platformu ile yepyeni bir maceraya yelken açarak otizme dikkat çekmek ve Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için gönüllü yüzücüleriyle 30. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yer alacak olmanın heyecanını yaşıyor. Farklı firmaları temsil eden kurumsal yüzücüler ve bireysel yüzücüler 22 Temmuz Pazar günü kulaçlarını hem otizme farkındalık yaratmak için atacak, hem de otizmli çocuklar için kampanya açarak yarışın öncesinden 5 Ağustos Pazar gününe kadar sosyal çevresinden topladığı bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

Otizmin bilinen tek tedavisinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Bugün dünyada her 68 çocuktan birisi otizm riski ile doğuyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Hal böyleyken Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yüzerek hem otizm konusunda farkındalık yaratabilir hem de Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklarımızın eğitimi için bağış toplayabilirsiniz. Bu anlamda sporseverleri Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yanımızda olmaya davet ediyoruz.” dedi.

 

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

 

Otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

 

Bunları Biliyor musunuz?

 

•Günümüzde her 68 ÇOCUKTAN 1’inin otizm riski ile dünyaya geldiğini ve otizmin görülme sıklığının çok büyük bir hızla arttığını BİLİYOR MUSUNUZ?

•Dünyada her 20 DAKİKADA 1 çocuğun otizm tanısı aldığını BİLİYOR MUSUNUZ?

•Otizmin tek tedavisinin ERKEN TANI ile YOĞUN, SÜREKLİ EĞİTİM olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

•Otizmin erkek çocuklarda, kızlardan 4 KAT FAZLA oranda görüldüğünü BİLİYOR MUSUNUZ?

•Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki 352.000 otizmli çocuk ve gencimizden sadece 30.050’sinin EĞİTİME ERİŞEBİLDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

 

 

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler