Dünyada bir ilk: Eczacıbaşı bu kez ödülle tarih yazdı

Kadınların spordaki varlığını artıran Eczacıbaşı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin “Dünya Ödülü”nü kazandı. Ödül ilk kez bir spor kulübüne verildi. Faruk Eczacıbaşı, “Kadınların yeri bizim için çok özel” diye konuştu.

Yayınlanma: 06.10.2018 - 22:49
Abone Ol google-news

Birçok ilke imza atan Eczacıbaşı Spor Kulübü, kadının hak ettiği değeri görmediği Türkiye coğrafyasında, binlerce genç kıza voleybol oynama imkânı sunması, kadınların spordaki varlığını artırmaya yönelik çalışmaları ve kadın voleybolundaki yatırımları nedeniyle, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) “Dünya Ödülü”ne layık görüldü. Kadın ve spor alanında dünyanın en prestijlisi olan ve IOC tarafından 18 yıldır verilen ödül ilk kez Türkiye’ye gelirken birincilik heykelini kulüp başkanı ve Eczacıbaşı topluluğunun yöneticisi Faruk Eczacıbaşı aldı.

Önce kadınlar...

Buenos Aires’teki törenden İstanbul’daki gazetecilerle Skype üzerinden bağlanan Eczacıbaşı, Cumhuriyet’in konuyla ilgili sorusunu yanıtlarken “Kızlarımızın, kadınlarımızın voleybol sporuyla sosyal hayatta hak ettiği yeri bulması öncelikli hedefimiz. Topluluğumuzda kadın çalışanların oranı dünya standartlarının üzerinde, kadınların yeri bizim için çok farklı” dedi.

Önceki gece Buenos Aires’te gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Bu ödülün, spor alanında kazandığımız kupalarla ya da uluslararası başarılarımızla doğrudan bir ilgisi yok. Eczacıbaşı, erkek basketbolu ile çıktığı yola, kadın voleybolunu seçerek devam etti. Tüm kaynak ve yatırımlarını bu alana yönelterek sporun kadınlar için daha ulaşılabilir olmasını sağladı. Kadınların ve kız çocuklarının voleybola katılımını artırdı. IOC ödülüyle de bu çabalarımız taçlandırılmış oldu” diye konuştu.

Ödül töreninde, TMOK Başkanı ve IOC Asbaşkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Eczacıbaşı’nın eski ulusal oyuncusu Selcan Teoman da yer aldı.

İstanbul’daki törende konuşan Eczacıbaşı Spor Kulübü 2. Başkanı Sacit Basmacı ise “Türkiye genelinde 3 bin kız çocuğuna voleybol eğitimi verilen ‘Geleceğe Smaç’ projesinde hedef, 2021 itibarıyla 11 şehirdeki 30 kampusta 5 bin öğrenciye ulaşmak. Her yıl 25 - 30 genç oyuncu, kulüpten burs alarak voleybol hayatına devam ediyor. Halen kulüpteki 19 yönetim pozisyonunun 9’unda kadınlar yer alırken (yüzde 47), kadın antrenör ve kampus koordinatörlerinin sayısı ise 25” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler