Milliler yine kazandı

A Milli Futbol Takımı, Mersin’de oynadığı hazırlık maçında Belarus’u 2-1 yendi. Kırmızı beyazlıların gollerini 5. Dakikada Umut Bulut, 88. Dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Belarus’un golü 10. Dakikada Rodzioanu’dan geldi.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 22:05
Abone Ol google-news

Türkiye A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki ikinci hazırlık maçını, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda Belarus ile oynadı. Karşılaşmaya Mersinlilerin ilgisi yoğun oldu. Biletlerin sponsorlara toplu satışı nedeniyle çok sayıda kişi bilet bulamazken yüzlerce kişi de bileti olduğu halde stada giremedi. Stada giremeyen biletli seyircilerle polis arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Fatih Terim, Kuzey İrlanda ile hazırlık maçında olduğu gibi bu maçta da Burak Yılmaz’ı ilk 11’de oyuna başlatmadı, gol yollarında Umut Bulut ile yeni milli Adem Büyük’e şans verdi.  Aykut Demir de ilk kez milli formayı giydi.

Milliler maça adeta golle başladı.  5. Dakikada sol kanattan gelişen atakta Arda pasını Caner’e aktardı, sıfıra inen Caner kale önüne çıkardı, Umut Bulut düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0  

Konuk ekip Belarus gole erken yanıt verdi. 10. Dakikada sağ kanatta topla buluşan Hleb, 3 savunma oyuncusunun arasından sıyrıldı, kaleye çapraz durumda bekleyen Rodzionau’ya çıkardı, bu oyuncu falsolu şık bir vuruşla kaleci Tolga’yı mağlup etti: 1-1

Karşılaşmanın 15. Dakikasında Türkiye, 2 net pozisyon yakaladı. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda kalan Umut’un vuruşunda savunma kaleciyi de geçen topu kale önünden çıkardı, pozisyonun devamında Arda’nın vuruşunda top direkten oyun alanına döndü.

Karşılaşmanın 43. Dakikasında rakip yarı alanda topla buluşan Arda Turan, kalecinin önde olduğunu görüp uzak mesafeden şık bir vuruş yaptıysa da üst direği geçemedi. Arda’nın bu vuruşu tribünlerden büyük alkış aldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Türk milli takımı ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliğiyle başladı. Teknik direktör Terim Oğuzhan’ın yerine Aytaç’ı, Umut Bulut’un yerine Gökhan Töre’yi, Adem Büyük’ün yerine de Olcay Şahan’ı sahaya sürdü. Devreye her iki ekipte vasat bir oyunla başladıysa takımlar rakip kalede gol pozisyonlarına girmeyi bildi.

Karşılaşmanın 74. Dakikasında sağ kanattan bindirme yapan Gökhan Gönül, rakibini şık bir hareketle geçtikten sonra kale önündeki Burak’a aktardı, bu oyuncunun yakın mesafeden vuruşunda top kaleciye çarparak oyun alanına döndü.

Milli takım galibiyet golüne 88. Dakikada Burak Yılmaz ile ulaştı. Sağ kanattan sıfıra inen Arda, ceza alanına ortaladı, iyi yükselen Burak kafayı vurdu. Kaleci topu çizgi üzerinde elinden kaçırınca Burak hamlesini tamamladı ve topu ağlara bıraktı: 2-1

 

TÜRKİYE  2  –BELARUS 1

STAT: Tevfik Sırrı Gür (Mersin)

HAKEMLER: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Javier Aguilar Rodrigez (İspanya)

TÜRKİYE: Tolga Zengin, Aykut Demir, Bilal Kısa (Dk. 71 Burak Yılmaz), Gökhan Gönül, Oğuzhan Özyakup (Dk 46 Aytaç  Kara), Umut Bulut (Dk. 46 Gökhan Töre), Arda Turan, Caner Erkin (88 Sercan Sararer), Mevlüt Erdinç (Dk. 82 Uğur Çiftçi) , Adem Büyük (Dk. 46 Olcay Şahan), Ersan Gülüm.

BELARUS: A.  Hutar, S. Dragun (Dk 67 S. Kislyak), A. Martynovich, A. Hleb, O. Veretilo (Dk. 67 Aliaknovich), S. Balonovich (Dk. 82 Kirivest), Yan Tigorev (Dk. 89 Ilya), Maksim Bordachev, V. Radzionau (Dk 76 Putsila), E. Filipenko, T. Kalacev.

GOLLER: Dk. 5 Umut Bulut, Dk.88 Burak Yılmaz (Türkiye) Dk. 10 Rodzionau (Belarus)

SARI KARTLAR:  Tigorev (Belarus), Gökhan Gönül (Türkiye)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler