Fenerbahçe'de yükselen değer Ferdi!

Gelecekte adından sıkça söz ettirecek, başka bir deyişle yıldız olmaya aday Ferdi Kadıoğlu’na teknik direktör Ersun Yanal aylardan sonra ‘mecburen’ forma vermeye başladı. HİLMİ TÜRKAY'ın yazısı.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 11:13
Fenerbahçe'de yükselen değer Ferdi!
Abone Ol google-news

HİLMİ TÜRKAY

Gelecekte adından sıkça söz ettirecek, başka bir deyişle yıldız olmaya aday Ferdi Kadıoğlu’na teknik direktör Ersun Yanal aylardan sonra ‘mecburen’ forma vermeye başladı. Ferdi’nin sahaya çıkıp iyi futbol oynaması, asist yapması, goller atması için birilerinin sakatlanarak oyun dışına çıkması gerekiyor ki, futbolcu ancak böyle süre alabilsin! Takım kaptanı Emre Belözoğlu 4-1 kazanılan G.Birliği maçında sonradan oyuna girerek bir asist bir gol atan Ferdi Kadıoğlu için “Gelecekte çok önemli işlerin altına imza atacak” ifadesini kullanmıştı. Kadıoğlu’nun, Hollanda U21 milli takımında bugüne kadar forma giymediği maç yok. 

Futbola 7 yaşında başladı

7 Ekim 1999’da Arnhem, Hollanda’da dünyaya gelen Ferdi Kadıoğlu, futbola 7 yaşında AZ 2000 takımının altyapısında başladı. 2008’de transfer olduğu ESA Rijkerswoerd takımında bir sene oynayan Kadıoğlu, 2009-16 yıllarını NEC ve FC Oss altyapılarında geçirdi. 2016 yılında NEC’te as takıma yükselen Ferdi Kadıoğlu, oynadığı 61 lig maçında 11 gole imza attı. 14 Temmuz 2018’de Fenerbahçe’ye transfer olan orta saha oyuncusu, alt yaş kategorilerinde Hollanda formasını terletti.

6 maçta 2 gol attı

Ferdi bu sezon Süper Lig’de 6 maçta sonradan oyuna girdi, 2 gol bir asitle oynadı. Ligin ikinci haftasında Başakşehir deplasmanında Dirar’a attırdığı gol Sarı-Lacivertlilere son derece kritik bir üç puan getirdi. İstanbulspor’la yapılan Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde bu sezon ilk defa 11 de yer aldı, 1 gol 1 asistle oynadı. Ferdi’nin Gençlerbirliği karşılaşmasında attığı o muhteşem gol hala belleğimde. Tribünler de bu çocuğu çok seviyor. Ferdi Kadıoğlu Hollanda U21’de de şu ana kadar 8 maça çıktı. Aynı zamanda takım kaptanı. Genç yıldız, geçen sezon büyük umutlarla transfer olmuştu Fenerbahçe’ye. Ne var ki ilk sezonunda umduğunu bulamadı. Kimi zaman kulübede oturdu, kimi zaman maç kadrosuna dahil edilmedi. Kimi zaman da PAF’ta yer aldı. Oysa o hep hazır bir askerdi. Ersun Hoca, o bitmeyen egoları yüzünden bu çocuğa hep sırtını döndü. Şimdi ne düşünüyordur acaba çok merak ediyorum. Ferdi’nin geleceği çok parlak. Başkan Ali Koç da Ferdi hayranı. 

‘Şampiyon olacağız’

Fenerbahçe’nin başarılı stoperi Serdar Aziz, “Hava şartları, Sivas’ın formu, her şeyin farkındayız ancak biz de Fenerbahçeyiz. Sahaya çıkarak üç puanı almak için mücadele edeceğiz” derken şu ifadeleri kullandı: “Sarı-Lacivertli forma için son ana kadar mücadele ederek, taraftarımızın da desteği ile sezon sonunda omuza omuza şampiyonluğa ulaşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz Fenerbahçe olarak iyi oyun oynamakla birlikte sonuca gitme refleksini de kazanmalıyız. Bu konuda kendi adımıza gerekeni yapacağız. Daha fazla fedakârlık, daha fazla çaba, ne gerekiyorsa. Ligin ilk yarısında üç maçımız kaldı. Maç maç düşünerek ilerliyoruz. Sırada Sivasspor maçımız var ve önemini hepimiz biliyoruz. Taraftarımız gerek sahada gerek dışarıda söz konusu Fenerbahçe olduğunda hep iyiyi hep olumluyu çağırsınlar. Takımdaki sinerjiye ortak olsunlar. Çünkü onlar inanırsa biz başarırız. Bunu biliyoruz. Bu sezon bizim. Vazgeçmek, yorulmak, pes etmek yok.”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler