Büyük Atatürk Koşusu'nda 'harem selamlık' uygulama!

78. Büyük Atatürk Koşusu’nda bu yıl bir ilk yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporcuları Dikmen’e taşımak için ayarladıkları otobüslerde “haremlik-selamlık” uygulaması yapıldı. Şehirdışından gelen sporcuların şaşkınlıkla karşılandığı uygulamada karı koca olanlar dahi ayrıldı.

Yayınlanma: 28.12.2013 - 12:38
Abone Ol google-news

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 94. yıldönümü nedeniyle “78. Büyük Atatürk Koşusu” gerçekleşti. Koşu, Dikmen Keklikpınarı’nda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın verdiği işaretle başladı. Koşuya 496 erkek, 84 bayan sporcu katıldı.

Görevliler uyardı!

Sporcuların bir kısmı Keklikpınarı’na kendi imkânlarıyla ulaşırken bir kısmı da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ayarladığı otobüslerle çıkış alanına taşındı. Bakanlığın otobüslerinde bu yıl diğer yıllarda olmayan bir ilk yaşanarak, otobüsler “bayanlar” ve “erkekler” olarak ayrıldı. Servise biniş sırasında görevliler uygulamayla ilk kez karşılaşan sporcuları uyarırken sporcular arasındaki evli çiftlerin dahi ayrı otobüslere bindirildiği öğrenildi.

‘Zihniyet spora yansıdı’

Sporcuların tepkisini çeken uygulamada özellikle şehir dışından gelenler şaşkınlıklarını gizlemedi. Şehirdışından gelen takım yetkilisi, yıllardır Büyük Atatürk Koşusu’na geldiklerini ancak ilk kez böyle bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Yetkili servis araçlarındaki ayrımın Türkiye Atletizm Federasyonu Ankara İl Temsilciliği’nden kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Bir kadın sporcu, “Büyük Atatürk Koşusu’na bu uygulama yakışmadı. İstanbul’dan uçakla müthiş bir enerjiyle geldi. Ankara’da bizleri cinsiyetimize göre ayırdılar. Zihniyet spora da yansıdı” diye isyan etti. Başka bir kadın sporcu harem-selamlık uygulamasına, “Ayırmadıkları ne kaldı ki, her şeyi ayırdılar” yorumunu yaptı.

Memnun olanlar da var

Harem-selamlık uygulamadan memnun olan sporcuların da olması dikkat çekti. Bir erkek sporcu soyunup giyinme açısında kadın ve erkeklerin ayrı servislerde olmalarının olumlu olduğunu kaydetti. Ancak sporcuların Arena Kapalı Spor Salonu’nun soyunma odalarından yararlanabilmelerine karşın bu uygulamanın yapılması kafalarda soru işareti bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler