Galatasaray’a kızgın çünkü!

Özhan Canaydın’ın cezaevine gönderdiği eşofman ve battaniyeler stada dönüştü; ancak açılıştaki protesto Erdoğan’la bağları koparttı.

Yayınlanma: 23.04.2015 - 07:30
Abone Ol google-news

2011 yılının Ocak ayının 15’inde İstanbul özel günlerinden birini yaşıyor. O gün, Galatasaray’ın yeni stadı Seyrantepe, daha sonraki adı ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena hizmete girecek. Avrupa yakasının trafiği felç noktasında. Hizmete o günlerde açılan Sanayi Mahallesi - Seyrantepe hattı binlerce kişiyi taşıyor stada...

Açılışın da özel bir konuğu var. O günlerin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, yine aynı dönemin TOKİ Başkanı ve inşaatın mecazi anlamdaki patronu Erdoğan Bayraktar ile stadın kurdelesini kesecek. Ajax takımı ısınmak için sahaya çıktığında Bayraktar konuşmaya başlıyor. Önündeki metin biraz politik, “Stadı size biz hediye ettik” demeye getirip, o günlerde yeni vefat eden eski Başkanlardan Özhan Canaydın için “Acz içinde yanıma geldi” deyince çoğunluğu kulüp üyesi Galatasaraylıların siniri tepesine çıkıyor ve başlıyorlar ıslıklamaya. Protesto furyasından adı anons edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da nasibini alıyor ve kurdeleyi kesmeden, maiyeti ile stadı terk ediyor...

Randevu verilmedi

İşte o günden sonra, AKP iktidarı Galatasaray’a sırtını döndü. Recep Tayyip Erdoğan diğer başkanlarla defalarca buluştuğu halde Adnan Polat, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat’a 5 dakikalık randevu bile vermedi, araya giren hatırlı kişiler refüze edildi. Stadın yaşamasını sağlayacak Cendere yolu bağlantısı askıda kaldı, metro hattına yatırım yapılmadı, çevreyolu bağlantıları düzenlenmedi. Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşerisi Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak’ın takımı Ak Saray’a götürmesi bile Cumhurbaşkanı’nın öfkesini dindirmeye yetmedi.

Islıklanmayı affetmedi

Peki, neydi Erdoğan’ı bu kadar kızdıran. Galatasaray’da geçen dönem yöneticilik yapan, hatta aktif görev üstlenen bir isim Erdoğan-Galatasaray husumetini şöyle özetliyor: “Aslında Tayyip Bey Galatasaray’ı çok severdi. 1990’lı yıllardaki Belediye Başkanlığı döneminde sürekli dirsek temasındaydık. Öyle ki, kendisi 1999 yılında Kırıkkale Pınarhisar cezaevine girdiğinde o dönemin önemli ismi Ergun Gürsoy ziyaretine gitti. O ziyarette, Erdoğan, ‘Bizim halimiz iyi, zaten çıkacağız ama burada insanların battaniyesi yok, birbirine sarılıp uyuyor, yerler su içinde’ demiş. Gürsoy da, olayı o dönemin tekstil kralı sonradan başkan olan rahmetli Özhan Canaydın’a anlatıyor. O da bin eşofman, bin battaniyeyi Pınarhisar’a yollayıp, cezaevinin su boruları ve boyasını yaptırıyor.”

‘Dostluk sürdü ama’“

Erdoğan hapisten çıkıp, Özhan Ağabey başkan olunca da, dostlukları sürüyor. Galatasaray’ın stat konusunda dara düştüğü o günlerde Başbakan olan Erdoğan, ‘Zaten kulüp olarak eski stat arazisinin kullanım durumundan borcunuz var, Ali Sami Yen (M.Köy) elinizden gidebilir, verin oranın üst kullanım hakkını, size stat yapsınlar’ teklifini sunuyor. Yer olarak da Seyrantepe’deki araziyi gösteriyor, ancak o arazi metropoliten planda sağlık alanı olarak gözüküyor. Hatta dönemin sağlık Bakanı Recep Akdağ, muhalefet ediyor fakat, Erdoğan, ‘Özhan Bey’e söz verdik’ deyip haritaya, ‘stat’ yazınca, TT Arena’nın inşaatı başlıyor ve Sarı-Kırmızılılar 15 Ocak 2011’de yeni statlarına kavuşuyor. Bu kadar zahmete giren Erdoğan, güle oynaya gittiği statta, biraz da Bayraktar’ın yanlış konuşması ile ıslıklanınca, Galatasaray’ı defterden siliyor.” Evet, işte Erdoğan ile Galatasaray arasındaki soğukluğun öyküsü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler