Kış olimpiyatları açılışında teknik hata

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreni Fisht Olimpiyat Stadı'nda yapıldı. Törende yakılan olimpiyat halkalarından bir tanesi yanmadı.

Yayınlanma: 07.02.2014 - 18:58
Abone Ol google-news

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreni görkemli gösterilerle başladı. Mini konserlerin ardından yapılan anonsla tribünlerde her koltuğa bırakılan ışıklı madalyaların yakılmasıyla tribünlerde renkli görüntüler oluştu.

Soçi'de düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları böyle açıldı - VİDEO

Soçi Olimpiyat Parkı içinde bulunan 40 bin seyirci kapasiteli Fisht Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen törenle bu yıl 22'ncisi düzenlenen kış oyunları başlatıldı. Resmi tören öncesi düzenlenen gösterilerin ardından 2014'ü simgeleyen saat 20.14'te tören başladı.

FOTO GALERİ

 

Teknik hata

Resmi açılış töreninde büyük bir sakanda imza atıldı.

Ülkelerin geçiş seramonisinin yapıldığı anda yakılan olimpiyat halkalarından bir tanesi yanmadı.
50 milyon dolara mal olan organizasyonda Olimpiyat'ın simgesindeki halkalardan bir tanesinin ışığının yanmaması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in evsahipliği yaptığı töreni Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda ülkenin cumhurbaşkanı, devlet başkanı ve başbakanı da takip etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da açılışı izleyenler arasında yer aldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı ve IOC İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, IOC'ye üye ülkelerin olimpiyat komitesi başkanları da törene katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon