Cumhuriyet Koşusu'nun galibi "Uçanoğlu" isimli at oldu

At yarışlarında Cumhuriyet Koşusu'nu, jokey Halis Karataş'ın bindiği "Uçanoğlu", Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nu ise jokey Gökhan Kocakaya'nın bindiği "Fly By Me" isimli at kazandı.

Yayınlanma: 27.10.2013 - 19:11
Abone Ol google-news

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda, bin 600 metre çim pistte yapılan Cumhuriyet Koşusu'nda 3 ve yukarı yaşta 16 safkan Arap atı yarıştı.

Birinciye 950 bin liranın verildiği yarışta, jokey Halis Karataş'ın bindiği "Uçanoğlu" adlı at, 1:45.89'luk derecesiyle birinci oldu. Koşuda "Gelibolu" adlı at ikinci, "Karaüzüm" isimli at da üçüncü geldi.

2 bin 400 metre çim pistte düzenlenen 75. Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nda ise 3 ve yukarı yaşta 20 safkan İngiliz atı mücadele etti.

Birincilik ikramiyesinin 580 bin lira olan koşuda, jokey Gökhan Kocakaya'nın bindiği "Fly By Me" adlı at, 2:28.90'lık derecesiyle birinciliği elde etti. "Il Nero" adlı atın bitiş çizgisini ikinci sırada geçtiği yarışta, "Mister Baron" isimli at da üçüncü oldu.

Koşunun ardından düzenlenen törende, Cumhuriyet Koşusu'nu kazanan "Uçanoğlu"ın sahibi Erdinç Saltabaş ve Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nu kazanan "Fly By Me"nin sahibi Mehmet Ün, birincilik kupasını, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'den aldı.

İsen, "Uçanoğlu"nın jokeyi Karataş ile antrenörü Yusuf Açıl ve "Fly By Me"nin jokeyi Kocakaya ile antrenörü Hasan Güney'e plaket verdi.

Yarışları, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı da izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler