Galatasaray evinde Akhisar'ı 6 golle yendi

Spor Toto Süper Lig 19. hafta maçında Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u 6-0 yendi. Galatasaray golleri Semih, Yasin Öztekin, Bruma(2), Selçuk İnan ve Sinan Gümüş ile attı.

Yayınlanma: 28.01.2017 - 21:08
Abone Ol google-news

 

Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u 6-0'la geçti, geçen haftaki Kardemir Karabükspor yenilgisini unutturdu. Yasin Öztekin'in TT Arena'da Galatasaray'ın 300. golünü attığı maçta, ev sahibi ekibin diğer sayıları Semih, Bruma(2), Selçuk İnan (penaltı) ve Sinan Gümüş'ten geldi. Galatasaray, bu gabibiyetle puanını 39 yaptı ve maç fazlasıyla 2. Medipol Başakşehir'i yakaladı. Üst üste 3. maçında da galibiyet yüzü göremeyen Akhisar Belediyespor ise 21 puanda kaldı.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, henüz 54. saniyede gole yaklaştı. Baskısının sonucunu ise 9. dakikada aldı. Sarı Kırmızıları Semih Kaya 1-0 öne geçirirken, 25. dakikada Bruma sahneye çıktı. 33. dakikada Yasin Öztekin'in golüyle iyice rahatlayan Galatasaray'da 4. gol Bruma'dan geldi. Portekizli, usta işi bir golle ağları havalandırdı ve ilk yarının skorunu ilan etti: 4-0. Bu skor, Galatasaray'ın 2 Şubat 2014'te kazandığı 6-0'lık Bursaspor galibiyetinden bu yana, ilk yarıda 4 gol attığı ilk maç oldu.

İkinci yarıda Galatasaray, Selçuk İnan'ın penaltı golüyle 5-0'ı buldu. 79'da kaleci Fatih Öztürk'ün sonradan oyuna giren Garry Rodrigues'i cezasahasında düşürmesinden kazanılan penaltı atışını Selçuk İnan ağlara gönderdi. 87. dakikada sonradan oyuna giren Sinan Gümüş maçın skorunu ilan etti, Galatasaray: 6 - Akhisar Belediyespor: 0. Sinan Gümüş'ün golünün asistini yapan Wesley Sneijder, bu sezonki asist sayısını 10'a çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'da geçen haftaki maça göre, ilk 11'de 2 değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı takımın geçen hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildiği maçta ilk 11'de görev yapan Nigel de Jong ve Ahmet Yılmaz Çalık, kart cezaları nedeniyle müsabakada forma giyemedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler