Frizbi takımının ayakları su topladı

Kendi olanaklarıyla katıldıkları organizasyonlarda başarı elde eden Türk sporcuların kum çorabı bile yoktu.

Yayınlanma: 05.07.2017 - 22:01
Abone Ol google-news

Dünyada ve Türkiye’de hızla yaygınlaşan frizbi sporunda milli sporcularımız dünya genelinde 23. sıraya yükselerek büyük bir başarı gösterdi. 18-25 Haziran tarihleri arasında Fransa’nın Royan kentinde düzenlenen ve 39 ülkenin katıldığı Dünya Plaj Frizbi Şampiyonası’nda (WCBU) federasyonu olmadığı için millilik statüsünde bulunmayan sporcularımız Venezüella, Avustralya, Meksika ve G.Kore’yi yenerek önemli bir başarıya imza attı.

En centilmen spor

nedeniyle, finansman zorluğu çeken sporcuların kendi imkânlarıyla katıldığı organizasyonlarda elde ettikleri başarıyı değerlendiren milli frizbici Neyran Öz, “Bu sporun ruhu bizleri cezbediyor. Kadınerkek karma takımlarda herkes birbirine büyük bir saygı besliyor.

Kuralları çok açık olduğundan ‘frizbi’de hakem bulunmuyor. Birbirimizle konuşarak karar veriyoruz. Fakat Fairplay’in bu kadar üst seviyede yaşandığı bir sporda federasyonumuzun ve sponsorumuzun bulunmaması bizi etkiliyor.

Bazı arkadaşlarımız yol parasını bulamadıkları için Fransa’ya gelemediler. Kumda oynadığımızdan kum çoraplarımız olmalıydı ama bunu alamadığımızdan ayaklarımız su topladı. Kısacası bu eksikliklerimiz olmasaydı, turnuvada daha iyi bir yere gelebilirdik. Bizi sevindiren şey, turnuva Olimpiyat Komitesi tarafından izlendi.

Komite, frizbiyi bir spor olarak tanıdığını açıkladı. turnuvanın ardından dünyada önemli bir yer edinmek için çalışmalara başlayacağız” dedi.

ÜNİVERSİTELERDE POPÜLER

Frizbi plajda oynandığında 5’e 5’li, çim sahada ise 7’ye 7’li takımlarla oynanıyor. Kadın-erkek’lerden oluşan karma takımların pul atışıyla başlayan müsabakada, Handler (oyun kurucu) ve Cutter (koşucu) mevkisinde oynayan sporcular, rakip takımın End Zone’da (sayı alanı) diskle buluşmaması için çaba harcıyor. Oyunda Frizbi ile yürümek ve rakibe temas etmek ise yasak. ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ ve Çanakkale 19 Mart başta olmak üzere bir çok üniversitede popülerleşen spor, mezun öğrencilerin oluşturdukları kulüpler sporun yaygınlaşmasında önemli rol oynuyor. Ulusal ve Uluslararası organizasyonları ise Oyunun Ruhu Derneği organize ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler