Göztepe AŞ'nin yeni sahibi belli oldu

İzmir'in sarı kırmızılı kulübü, Göztepe A.Ş' nin yeni sahibi İzmirli iş adamı Mehmet Sepil oldu.

Yayınlanma: 04.06.2014 - 20:06
Abone Ol google-news

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Mehmet Sepil amaçlarını “ Göztepe’yi uluslararası bir kulüp yapmak için tüm imkanlarımızı seferber etmek, altyapı, profesyonel yönetim ve güçlü mali yapıyla yüzüncü yıla hazırlanıp, gelecek kuşaklara bir dünya kulübü bırakmak, taraftarlar ve yönetim olarak büyük Göztepe camiasıyla bütünleşmek” olarak açıkladı.

Çocukluğunda Göztepe Spor Kulübü'nün hemen yanında oturduğunu ve Göztepe ile iç içe büyüdüğünü belirten Sepil, "20'li yaşlarda ileride yapmak istediğim işleri yazsaydım, Göztepe belki de ilk sırada yer alırdı. Kısmet bugüneymiş. Şimdi Göztepe'ye hizmet etme şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Göztepe'nin hem teknik açıdan hem de kadro olarak modern futbola uyumlu ve uluslararası standartlara sahip, dünya takımlarıyla yarışacak bir takıma kavuşması için çalışacağız. Önümüzdeki sezon 90. yılımızı kutluyor olacağız. 90. yılımızda şampiyon olup, bu sene kıl payı kaçırdığımız 1.Lig'e yükselmek öncelikli hedefimizdir." dedi.

Sarı-kırmızılı kulübü, 2007 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun açtığı ihalede 1 milyon 305 bin lira bedelle alan Altınbaş Holding' e satılmıştı. Kulübü 7 yıldan beri yöneten Altınbaş kardeşler, özellikle son iki yıldır sıkça taraftarların protestosuyla gündeme geliyordu.

 

Göztepe tarihinden

 2006-2007 sezonunda profesyonel liglere veda eden Göztepe, borçları, hacizi nedeniyle TMSF'ye devredildi. Ağustos 2007'de TMSF tarafından yapılan ihale ile satışa çıkarılarak, Altınbaş Holding'e devredilirken yeni başkanı da şirketin yönetim kurulu başkanı İmam Altınbaş oldu. 2007-2008 sezonunda amatör ligde mücadele eden Göztepe, sezon sonunda profesyonel lige çıkamayınca 2008 yılında Aliağa Belediyespor'un yarışmacı hakları satın alınarak 3. Lig'e dönüş yaptı. 2008-2009 sezonunda 3. Lig'de, 2010-2011 sezonunda ise 2. Lig'de şampiyonluk yaşayan Göztepe, amatör kümeden PTT 1. Lig'e yükseldi. Burada iki sezon mücadele eden Göz-Göz, geçen sezon PTT 1. Lig'den düşerek geçen sezon yarıştığı 2. Lig'de şampiyonluk hedefini yakalayamamıştı. Bu yıl da PTT 1.Lige çıkacak 3.takımı belirleyecek 2.Lig play-off rövanş maçında , konuk ettiği Hatayspor'u İzmir'de 3-1 mağlup etmesine karşın, ilk maçta 2-0 mağlup olduğundan finale kalamamıştı.

Öte yandan Göztepe, yurt dışında gösterdiği başarılarla hala anılan, antremanlarını bile binlerce kişinin izlediği kulüp. Şimdi adıyla UEFA Kupası olan 'Kupa Galipleri Kupası' ve ' Fuar Şehirleri Kupası' karşılaşmalarında 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 18 mağlubiyet alan sarı-kırmızılı ekip, Türk takımları arasında Avrupa'da en fazla gol atan üçüncü takım . Yurt dışında ülkemizi 30 karşılaşmada temsil ederken, 36 gol atıp 49 gol yedi. 38 yıldan beri Avrupa sahalarında gözükmeyen Göztepe, bu araya rağmen Türk takımları arasında Avrupa'da en başarılı olan 3. Türk takımı olma özelliğini halen koruyor Göztepe, Fuar Şehirleri Kupası 3. turda. turda eşleştiği İspanyol ekibi Atletico Madrid karşısında ilk maçı 2-0 kaybetmesine rağmen, rövanşta 22.11.1967'de Alsancak Stadı'nda ağırladığı rakibini 3-0 yenerek kupadan elemişti.

 

Mehmet Sepil Kimdir?

1955 İzmir doğumlu Sepil, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun 30 yıla yaklaşan meslek deneyiminde inşaat mühendisliği ve finansman ve idari yönetim alanlarında ki çalışlarıyla biliniyor ve Türk Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi. Sepil, kurucu ortağı olduğu Genel Energy Plc'nin İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler