Mehmet Demirkol: Beşiktaş tam bir Şampiyonlar Ligi takımı gibiydi

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki RB Leipzig galibiyetini değerlendirdi.

Yayınlanma: 27.09.2017 - 09:47
Abone Ol google-news

Mehmet Demirkol, NTV Spor'da Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki RB Leipzig galibiyetini değerlendirdi. İşte Demirkol'un dikkat çeken sözleri...

10 ÜZERİNDEN 10

Beşiktaş’ın ilk 20 dakikadaki oyunu 10 üzerinden 10’luk. Özellikle Babel ve Cenk’in. Leipzig için savunması zor bir oyun oldu bu. Buna orta saha ve savunmanın çok doğru durması da eklendi. Leipzig’in çıkış kanallarını tamamen kapattılar. Böylece akın sürekliliği sağlandı. Yarı sahadan çıkarmadılar. Topu geri kazanma konusunda yakalanan hız inanılmazdı. Leipzig orta sahası üretemedi. Üretemeyince de Keita 6 faul yaptı.

FABRI DİRENÇ NOKTASIYDI

İkinci yarıda bu kez Leipzig geniş alanda çizgiden çizgiye oyunu genişletince iş değişti. Beşiktaş savunması da genişlemek zorunda kalınca pozisyonlara geldi. Fabri direnç noktası oldu neyseki. 2 pozisyonda. Baskı bunaltıcıydı. Şenol Güneş önce Necip’i sağa sonra da Tolga’yı merkeze alınca oyunda kısa süreli olsa da bir denge sağlandı. Baskıda zirve ama bunu taçlandıracak yetenek seviyesinde hamdılar. Neyse ki korkunç kötü şutla çektiler. İlginç bir zafer oldu. Mükemmel başladı. Yıpratıcı bitti. Tecrübe ve ustalık, dinamizm ve gençliği yendi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ TAKIMI GİBİ...

Beşiktaş tam bir Şampiyonlar Ligi takımı gibi oynadı ve ilk yarı 2-0. İkinci yarıda Leipzig Şampiyonlar Ligi takımı gibi oynayamadı. Başka bir takım ikinci yarıda yaptıklarıyla sonunu getirebilirdi. Onları da ikinci yarıdaki oyunları nedeniyle kutlamak lazım.

YÜKSELDİKÇE YÜKSELDİ

Talisca, Cenk ve Babel son derece hareketliydi. Üçü çok iyi döndüler. Cenk soldan, sağdan, merkezden başarılı işler yaptı. Cenk yükseldikçe yükseldi. Arkadaşları da yardımcı oldu.

İLK 20 DAKİKA OLAĞANÜSTÜYDÜ

İlk 20 dakika olağanüstüydü Beşliktaş. Sonra onlar biraz daha genişletti oyunu. Beşiktaş da bunun üzerine oyunu kurmuştu. Beşiktaş kenar organizasyonlarından işi kotardı. Beşiktaş savunma konusunda iyi, hücum konusunda çok iyiydi.

KEITA KIRMIZIYI GEÇTİ

Beşiktaş dört stoper gibi oynadı. Keita kırmızı kartın kenarında dolaştı, bence geçti de kırmızıyı.

KUNG FU'DAKİ ÇEKİRGE GİBİ

Cenk yükseliyor, yükseldikçe ferahlıyor, rahatlıyor. Sadece asisti değil, sağdan vurduğu şutu da var. Cenk Kung Fu'daki çekirge gibi, aydınlanma yaşıyor. Çok iyiydi...

MAÇIN HİKAYESİ DE O...

Maçın hikayesi de o, dinamizm ve gençlik yüksek seviyede ama hamlık. Diğer tarafta ise ustalık ve deneyim işi çözdü.

'BU BAŞKA TAKIM' DER

İlk 20 dakikada RB Leipzig'i seyreden ortalama bir Bundesliga takipçisi, ''bu başka takım'' der.
Beşiktaş bunu yaptırdı ilk 20 dakikada...

MONACO KADERİ BELİRLER

İkinci yarıda kimse rahat etmemiştir. Ben etmedim. Monaco deplasmanından alınacak 3 puan senin kaderini belirler. Şu andaki durum olağanüstü.

15 MİLYON EUROYU GEÇER

Şampiyonlar Ligi bir vitrin. Cenk Tosun böyle devam ederse 15 milyon eurodan falan geçer, fiyat başka noktalara gelir.

BİR STANDART LAZIM

Oğuzhan için bir standart lazım. 'Bu adam bunu yapacak' denmesi lazım. Oğuzhan vasat olması kabul edilemez oyunculardan...

ADRIANO OLSA FARKLI OLURDU...

Eğer ikinci yarıda sağlıklı bir Adriano olsaydı böyle olmazdı. Beşiktaş o baskıdan çıkardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler