Türkiye Kayak Federasyonu’ndan kavga açıklaması

Türkiye Kayak Federasyonu, Erzurum'da Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelin pistinde düzenlenen yarışlar sırasında iki grup arasında çıkan kavgayla ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 12:56
Abone Ol google-news

Türkiye Kayak Federasyonu, Erzurum’da Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelin pistinde düzenlenen yarışlar sırasında iki grup arasında çıkan kavgayla ilgili “Sporcumuzun sakatlanmasını amaçlayarak, milli sporcumuzun olimpiyatlara katılmasını engellemek istenmiştir” denildi.

Açıklamada, federasyonun Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek sporcuların adil olarak seçilmesi için azami gayreti gösterdiği, bunu sağlamak için teknolojinin en son imkanlarının kullanılarak yarışçıların derecelerinin eş zamanlı görülmesi ve cep telefonundan canlı takip edilmesinin mümkün kılındığı belirtildi.

Kayak Milli Takım seçmelerinde bıçaklar çekildi: 2 yaralı, 5 gözaltı

‘ÇAĞ DIŞI UYGULAMALAR’

Bu sayede geçmiş yıllarda olimpiyat ve milli takım seçmelerinde ortaya çıkan zamanlama hatalarının tamamen engellendiği ve keyfi sporcu seçiminin önüne geçildiği vurgulanan açıklamada, “Ülke olarak 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’na katılmaya hazırlandığımız bugünlerde, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan milli takım seçmelerinde kendini bilmez birkaç kişi tarafından gerçekleştirilen maksatlı ve talihsiz olaylar tüm kamuoyunun malumudur. Fakat ne yazık ki yeni sistemden memnun olmayan bazı çevreler, bu sefer baskı, tehdit ve en sonunda piste çıkarak sporcu sakatlamak gibi çağ dışı uygulamaları sergilemek istemiştir. Bu olay bizleri ve tüm kayakseverleri derinden üzmüştür” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler