Kavga ve barış

Özbek ile Altaylı divanda önce gerginlik yaşadı, sonra kriz aşıldı.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 18:55
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın dün yapılan aralık ayı divan kurulu toplantısına başkan Dursun Özbek ile Fatih Altaylı’nın diyalogları damgasını vurdu. Özbek, Akhisar maçında taraftarların yönetime gösterdiği tepkiye değinip, “4-2 kazandık. Bunun sevincini yaşamak varken, maç sonunda antrenörümüz, yönetim protesto edildi. Bununla kalınmadı, benim bulunduğum mekana para atıldı. Bize ne oluyor? Beraber sevinemeyecek miyiz?” dedi. Özbek devamında Fatih Altaylı’nın TV’de kendisine yönelik hakaret içerikli eleştirilerinden oluşan videoyu üyelere izletti. Bu sırada ön sırada oturan Altaylı’ya üyelerin bir bölümü tepki gösterdi. Divan Başkanı İrfan Aktar, Dursun Özbek’e “Başkan bu yayını keselim” dedi. Ancak Özbek, “Niye kesiyoruz, herkesin bildiği şeyler” diyerek izlettirmeyi sürdürdü.

‘Kenetlenelim’

Özbek, Altaylı’nın sözleri için “Galatasaray başkanı, Galatasaray Kulübü’nü temsil eder. Sevmeyebilirisin ama saygı duymak zorundasın. Cümle alem bu söylemleri, sataşmaları, yakıştırmaları izliyor. İkinci başkanlık yapmış (Fatih Altaylı) birinin ağzından izliyor. Galatasaray’a hizmet etmiş biri bunu söylüyorsa taraftar az bile yapıyor. Ben hiçbir zaman taraftarıma kızmıyorum. Bizim değerlerimizin içinde saygı yok mu? Değerlerimiz erozyona mı uğradı? Herkes bu söylemlere bakarak rakip takımın antrenörü de buradan cesaretlenerek söylem içine giriyor. Hepsini kınıyorum. Bütün branşlardaki antrenör ve sporcularımıza destek vermek, kenetlenmek zorundayız, başka çıkış yok” dedi.

‘Hakkım helal’

Fatih Altaylı’nın konuşması sonrası yeniden kürsüye çıkan Özbek “Beni eleştiren kimseyle sıkıntım yok. Sizlere izlettim, bu söylenenler eleştiri mi? Altaylı’nın özür dilemesi efendiliğini gösteriyor. Kimsenin Galatasaraylı birini kulüpten atma hakkı yoktur, biz kimiz ki yönetim olarak birilerini atacağız. Öyle bir yetkimiz ve düşüncemiz de yok. Keşke sevgili kardeşim bunları söylemeseydi. Fatih Altaylı’ya hakkımı helal ediyorum” diye konuşup gerilimi düşürdü.

‘Kalbimden atamazsınız’

Fatih Altaylı, Özbek’in izlettiği videonun ardından yaptığı konuşmada, kulüpten ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildiğini belirtip, “Başkanın, beni hedef göstermek amacını çok net belli ettiği bir sunum yapıldı. Eğer söylediklerimde haddimi aştıysam G.Saray’dan özür diliyorum. Siz Galatasaray’ı yönetecek güçte değilsiniz. Başkanlık makamından özür diliyorum. Başkan diyor ki, ‘Bize destek olmuyorlar’. Arkadan verdiğim birçok desteği bugüne kadar söylemedim. Siz beni atabilirsiniz ama kalbimden Galatasaray’ı nasıl atacaksınız? Beni attığınızda da Galatasaray’ın hakları için bas bas bağıracağım. Beni attığınız zaman hakkımı sonuna kadar arayacağım. Benden biri kızımı kaçırsa nasıl onun için savaşırsam, Galatasaray için de savaşacağım. Başkanlık makamını küçük düşürücü bir şey yaptıysam Allah beni kahretsin” ifadelerini kullandı.

Kemerburgaz müjdesi

Dursun Özbek, Florya’dan taşınarak geçecekleri Kemerburgaz’da inşa edilecek yeni tesis hakkında “Kemerburgaz’da 140 dönüm arsa için çalışma içindeydik. Arazi Savunma Bakanlığı’na ait. Hasdal Kışlası’nda bulunuyor. Dün (salı) itibarıyla neticelendi. Dün (salı) Başbakanla görüştüm. Onun da olurunu aldım. Kemerburgaz Tesisleri hayırlısı olsun. Projesi yapıldı, hazır. Arazinin üst kullanım hakkı için gerekli izinler alındı. Emlak Konut yapacak” dedi.

Gelişim Grubu’ndan tepki

Galatasaray kulüp üyelerinden oluşan “Galatasaray Gelişim Grubu”, Akhisar maçı sonrası Okan Buruk’un, Tudor’a yönelik sözlerine tepki gösterip, “Rakip takım hocasının seviyesiz açıklamalarını şaşkınlıkla izledik. Bizler Galatasaray’ı, ona emek verenleri ve halatın ucunu bırakmayanları seviyoruz. Bunlara haddini bilmeden dil uzatanların ise Galatasaray’dan uzak, parayı buldukları yerde mutlu olmalarını dileriz” açıklamasını yaptı.

Dudak uçuklatan borç!

Yönetici İsmail Sarıkaya, kulüp ile bağlı ortaklarının 30 Eylül 2017 itibarıyla borç alacak farkının 1 milyar 49 milyon TL olduğunu söyledi. Sarıkaya, 31 Aralık 2016’da 643 milyon TL olan alacağın, 30 Eylül 2017’de 1 milyar 536 milyon TL’ye; 1 milyar 832 milyon TL’lik borcun 2 milyar 585 milyon TL’ye çıktığını açıkladı.

Divan toplantısı, merhum Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ın adının verildiği Türk Telekom Stadyumu’ndaki konferans salonunda yapıldı. Salonun açılışını Özhan Başkan’ın eşi Asuman Canaydın, oğlu Murat Özaydın ve Dursun Özbek ile İrfan Aktar birlikte yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler