109 yıllık kulübün en uzun başkanı

Mayıs ayında yapılacak kongre öncesinde Aziz Yıldırım’ın tedirginliği futbol takımının başarısızlığıydı. 1 oy farkla gelmişti

Yayınlanma: 13.12.2017 - 19:04
Abone Ol google-news

Son haftalarda bu sıkıntı ortadan kalkınca başkan Yıldırım rahat bir nefes aldı. Diğer branşlarda Sarı - Lacivertlileri endişelendiren bir durum söz konusu değil. Şu ana kadar iki aday var. Biri Aziz Yıldırım diğeri de Ali Koç. Üçüncü isim çıkmadı. Kongrede ikili arasında büyük çekişme olacağını sanmıyorum. Çünkü Aziz Yıldırım’ın kulübe yaptığı üye sayısı fazla. Buradan Ali Koç’a oyların gitmesi mümkün değil. Açıkça görülüyor ki, Ali Koç seçime dezavantajlı başlayacak. Kazanma şansı az. Taraftarlara sorduğumuzda büyük çoğunluk Ali Koç isminde birleşiyor. Fakat kongrelerde başkanları üyeler belirliyor.

1 oy farkla gelmişti

15 Şubat 1998’de gerçekleştirilen olağan genel kurulda Aziz Yıldırım, Vefa Küçük’ü sadece 1 oy farkla geçerek başkanlığa seçilmişti. O gün bugün Fenerbahçe’nin başkanı olan Yıldırım aynı zamanda 109 yıllık kulübün en uzun koltukta kalan ismi. (Şükrü Saracoğlu 1934-1950, 16 yıl) 2017 itibarıyla 19. yılını geride bırakacak Aziz Yıldırım, 19 yıllık dönemde 8 olağan, 4 kez de olağanüstü olmak üzere 12 kongrede başkan seçildi. Yıldırım süreç içinde iki kez görevi bıraktığını açıkladı.

Cezaevinde rekor oy

“Futbolda şike davasına” yönelik soruşturma kapsamında, 3 Temmuz 2011’de gözaltına alınan ve 10 Temmuz 2011’de tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulan Aziz Yıldırım, yaklaşık bir yıl tutuklu kaldıktan sonra 2 Temmuz 2012’de tahliye edildi. Aziz Yıldırım, başkan adayı olduğu 19-20 Mayıs 2012’de yapılan son kongreye tutuklu yargılandığı için katılamamıştı. Kongre üyesi Murat Çelikel’in çekilmesiyle tek aday olan Yıldırım, cezaevinde olduğu dönemde girdiği seçimde kullanılan 5 bin 271 oyun 5 bin 269’unu alarak kulüp tarihinin en fazla oy alan başkanı ünvanını elde etmişti. Başkan Yıldırım, Kasım 2013’te Mehmet Ali Aydınlar, Mayıs 2015’teki seçimde ise Hulusi Belgü’ye fark atarak başkanlığını devam ettirmişti. Aziz Yıldırım görev süresi boyunca futbolda 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 16 ayrı teknik adamla çalıştı. Dünya futbolunun önemli oyuncularına Sarı - Lacivertli formayı giydirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler