17 yıl önce, 17 yıl sonra

Aykut Kocaman hat-trick yapmış , İstanbulspor kümede kalmıştı.

Yayınlanma: 27.12.2017 - 19:02
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü’nde yaşanan en büyük olaylardan biri Ali Şen’in başkan olduğu dönemde Trabzonspor’u 2-1 yenerek (1995-1996 sezonu) şampiyonluğa ulaşan takımdan Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin’i uzaklaştırmasıydı.

Şen, gerekçe olarak bu iki futbolcunun ekstra prim istemelerini söylemişti. Aykut, soluğu İstanbulspor’da almış, 4 yıl aralıksız Sarı-Siyahlı külübün formasını giymiş, 77 lig maçında 61 gol atmıştı. 1999-2000 sezonu İstanbulspor ve Aykut Kocaman için kritik bir dönemdir. Ziya Doğan yönetimindeki takım düşme hattındaydı. Doğan’ın gönderilmesiyle Aykut Kocaman, yöneticilerin ısrarını kırmamış ve futbolculuğunun yanına hocalık görevini de eklemişti. İstanbulspor’u çok kritik Trabzonspor maçı bekliyordu.

Kazandı kazandı, kazanamadı veda edecekti lige. Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı’ndaki mücadelenin ilk yarısını Bordo-Mavililer 1-0 önde kapatmıştı. Peki sonra? Aykut Kocaman, kulübeden işlerin yolunda gitmediğini görmüş ve kendisini oyuna sokmuştu. Peş peşe 3 gol birden atarak hat-trick yapmış; karşılaşmayı 5-1 alan İstanbulspor ligde kalmıştı. Aykut 200. golüne ulaşmış, ikinci kez “dalya” demiş, sezon sonuyla beraber futbol yaşamını noktalayıp, İstanbulspor’da teknik direktörlüğe başlamıştı. Ve dün gece; yıllar su gibi akıp geçiyor. 17 yıl önce İstanbulspor’un başında olan Aykut Kocaman bugün F.Bahçe’nin teknik direktörü... Alın size tarihten bir yaprak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler