Futbolda yeni moda

Giden teknik direktörler takımlarına geri dönüyor

Yayınlanma: 28.02.2018 - 09:43
Abone Ol google-news

Türk futbolunda yeni bir moda ortaya çıktı. Son zamanlarda takımlarından ayrılan bazı teknik direktörler yeniden eski görevlerine dönüyor.

Bu model önce Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’la başladı. Kocaman 2-3 günlük aranın ardından yeniden Sarı - Lacivertlilerin başına geçti. İkinci dönüş G.Birliği takımında yaşandı. Ümit Özat işler kötü gittiği gerekçesiyle isitifa etmişti. Yerine Mesut Bakkal çağrıldı. Başkent ekibi, Ümit Hoca bıraktığında sondan ikinci sıradaydı. Bakkal da katkı yapamadı ve gönderildi. Bu kez yöneticiler yeniden Ümit Hoca’ya sarıldı. Ümit Özat’ın takımı son 10 maçtır kaybetmiyor.

Görevine dönen üçüncü teknik adam Metin Diyadin oldu. Diyadin bıraktığında Giresunsporlu yöneticiler takımı Yılmaz Vural’a emanet etti. Vural 3 maçta sıfır çekince görevinden ayrıldı. Yönetim, yeniden Metin Diyadin isminde birleşti. Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ, Metin Diyadin ile 1.5 yıllık sözleşme yaptıklarını belirtti.

 İstifa eden edene

Teknik direktör kıyımı futbolumuzda kanayan bir yara. Çabuk hoca harcıyoruz. Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon teknik direktör değişikliğine giden ilk takım oldu. Ertuğrul Sağlam’ın 4. hafta sonunda istifa etmesi üzerine yönetim takımı, Medipol Başakşehir’de Abdullah Avcı’nın yardımcılığını yapan Erol Bulut’a emanet etti. Lige kötü başlangıç yapan ve ilk 5 haftada bir puan alan Osmanlıspor, Bülent Uygun ile yollarını ayırdı ve İrfan Buz ile sözleşme imzaladı. Sezon öncesi gerçekleştirdiği transferlerle adından söz ettiren Antalyaspor’da, istenilen sonuçların alınamaması ve takım içinde yaşanan sorunlar nedeniyle tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, 5. haftadaki Kayserispor yenilgisiyle istifasını sundu. Çok geçmeden Ersun Yanal’dan boşalan Trabzonspor’un başına geçti.

Kardemir Karabükspor’de Erkan Sözeri ligin altıncı haftasında istifa etti. G.Saray’da 16. hafta sonunda Tudor’un görevine son verildi, Fatih Terim’le anlaşma sağlandı. Kasımpaşa’da da Kemal Özdeş ayrıldı, ardından geri döndü. Aytemiz Alanyaspor Saffet Susiç’i gönderdi, Hikmet Karaman’ı getirdi. Karaman da gitti, şimdi Mesut Bakkal geldi. İstifalar zincirine dün Samsunspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu da eklendi. Engin Hoca F.Bahçe’nin eski kalecisi. Takım şimdi altyapı koordinatörü Besim Durmuş’a emanet.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler