Salah'ın oynadığı uyuşturucu karşıtı reklam filmi hastanelere başvuruyu yüzde 400 arttırdı

İngiltere Premier Ligi ekibi Liverpool’un yıldız oyuncusu Mohamed Salah Mısır’da uyuşturucuya karşı gençleri korumak adına reklam filmi çekti. Mısırlı futbolcunun reklam filmi sonrası hastanelere gelen telefon oranı yüzde 400 arttı.

Yayınlanma: 08.04.2018 - 15:12
Abone Ol google-news

Mısır futbolunda her geçen gün büyük bir kahraman olarak anılan Mohamed Salah, yeni bir olayla daha gündeme oturdu. Liverpool’da bu sezon performansıyla alkışları toplayan Salah, ülkesi için bir reklam filminde oynadı. Uyuşturucuya karşı gençleri korumak ve uzak tutmak adına kameralar karşısına geçen ve gençlere mesaj gönderen Salah, kısa sürede çok büyük ilgi topladı.

Salah’ın çektiği reklam filmi Facebook üzerinde 3 günde 5 milyon izleyiciyi geçti. Ayrıca Mısır’daki rehabilitasyon merkezleri ve hastanelere 3 gün içerisinde açılan telefon sayısı yüzde 400 oranında artış gösterdi. Mısır basınında yer alan haberlerde, 12-35 yaş arasındaki gençlerden oluşan bu kitlenin Salah’a olan hayranlığının çok olumlu yansıdığı ve etkisini gösterdiği kaydedildi. Uyuşturucuya karşı yapılan bu reklam Youtube üzerinden de 72 saatte 8.4 milyon izleyici topladı. Devlet yetkililerinden açıklanan bilgilerde, Salah sayesinde gençlerin hastanelere başvurmaya başladığı, uyuşturucudan vazgeçecekleri bildirildi.

Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk maçlarının ardından yapılan oylamada Liverpool forması giyen Mohamed Salah, haftanın futbolcusu seçildi. UEFA’nın internet sitesinde yer alan ankette, Liverpool’un Manchester City’yi 3-0 mağlup ettiği mücadelede birer gol ve asistle oynayan 25 yaşındaki Mısırlı oyuncu Salah, oyların yüzde 57’sini alarak haftanın futbolcusu oldu. Cristiano Ronaldo yüzde 35 oyla ikinci sırayı alırken, Bayern Münih’ten James Rodriguez yüzde 5, Barcelona’dan Gerard Pique ise yüzde 4 oyla iki futbolcuyu takip etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler