Divan’da değerlere bağlı yenilenme

Galatasaray Kulübü’nün 15 Nisan’da yapılacak Divan Kurulu Başkanlığı seçiminde İrfan Aktar ve Eşref Hamamcıoğlu ile yarışacak Bünyat Balaban, Cumhuriyet’e özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 11.04.2018 - 20:53
Abone Ol google-news

Ekibini M.Remzi Tan, Tamer Celesun, H.Aliyar Dengiz, Z.Nilüfer Sanvar’dan oluşturan ve “Ben değil, biz diyeceğiz” ifadesini kullanan Balaban, sloganlarının “Galatasaray Divan Kurulu, nesilden nesile gelen Galatasaraylılığın gerektirdiği değerlere bağlı kalarak yenilenecek” olduğunun altını çizdi.

‘Amaç bütünleşmek’

Tüm üyelere eşit yakınlıkta olup, ayrışmayı değil, bütünleşmeyi amaçlayan; tüzük, kural ve geleneklerine bağlı, keyfilikten uzak, sadece eleştiri değil öneri de oluşturacak, katılım ile katkıyı artıracak bir Divan Kurulu hedeflediklerini belirten Bünyat Balaban şunları söyledi:

-Galatasaray’ın Senatosu olan Divan Kurulu, Galatasaray’ın evinin en önemli köşesi; Galatasaraylılığı ilmik ilmik işlenmiş, Galatasaraylılıkla büyümüş ve tecrübe edinmiş insanların kulübümüzle ilgili görüş ve önerilerini rahatlıkla dile getirebildiği, bunları yönetime iletebildiği bir platformdur. Divan Kurulu etkin çalıştığında yönetimlerin de feyz alacağı bir kuruldur.

-Değerlerine bağlı bir yenilenme ile büyüklerimizden öğrendiğimiz Divan Kurulu etkinliğini tekrar canlandırmak istiyoruz. Son dönemde maalesef kaybolan bu işlevi tarafsızlık ve objektiflik esaslarını yeniden kazandırmak temel hedefimizdir.

-Amacımız kavga etmeden herkesi birleştirecek bir yaklaşım ortaya koymak. Her şey dört dörtlük gitseydi, bizim buraya aday olmamızın nedeni olmazdı. Biz buraya makam, unvan peşinde olarak gelmiyoruz. Doğru olmadığı görülen uygulamaları düzeltmek için geliyoruz. ‘Aynı kadrodaydılar’ l Diğer iki aday aynı kadroda yer alıyordu. Yapılan ya da yapılmayan tüm konularda ortak sorumlulukları olduğu aşikârdır. Aynı ana kadroları tekrar tekrar deneyip farklı sonuçlar beklemek gerçekçi değildir.

-Değerlerimizi koruyarak yenilenmeyi gerçekleştirmek üzere; deneyimli, birikimli, camiayı tanıyan bir ekiple bu işe aday olduk. Divan Kurulu’nu geleneksel ağırlığını koruyarak, modern teknolojiyi de kullanarak daha işlevsel bir hale getireceğiz.

‘İlgi ve etkinlik artacak’

-Galatasaray Kulübü’nün çok değerli bir insan kaynağı potansiyeli var. Bu maalesef yeterince kullanılamıyor. Başta Divan Kurulu üyeleri olmak üzere; ama bununla sınırlı kalmayarak, bu potansiyelden yararlanıp, her konunun kendi uzmanlarından belli çalışma grupları oluşturup, çıkan sonuçları yönetim kuruluna somut öneriler olarak sunabilmenin ön çalışmalarını yaptık. Bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Böylece divan kuruluna ilgi de artacak, divan kurulunun etkinliği de artacaktır. Amaç Galatasaray’ın bugünkünden daha iyi bir noktaya gelmesidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler