Ekip ruhuyla zirveye

Başarıda Terim’in yardımcılarını seçerken dikkat ettiği kriterlerin rolü büyük

Yayınlanma: 16.05.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

Lider Galatasaray 21. şampiyonluğuna ulaşmak adına deplasmandaki Göztepe maçının hazırlıklarını sürdürürken, teknik direktörlüğe Fatih Terim’in gelmesiyle Sarı-Kırmızılıların zirveye yerleşmesinin perde arkasında tecrübeli hocanın getirdiği özgüven, aidiyet duygusu, disiplin, aile ortamı ve motivasyonun yanı sıra Florya’daki ekip çalışmasının da rolü büyük. Terim, Galatasaray’daki 4. döneminde yardımcı antrenör ekibini Dr. Levent Şahin, Taffarel, Hasan Şaş, Ümit Davala’dan oluşturdu. Tecrübeli çalıştırıcı, teori ve pratiği aynı çatıda buluşturup yardımcılarını bu yönde seçerek önemli bir çalışmaya imza attı.

Söz sahibiler

Sarı-Kırmızılı takımda hem futbolculuk hem antrenörlük dönemlerinde önemli başarılar yakalamış Hasan Şaş ile Ümit Davala’nın yanı sıra Gazi Üniversitesi futbol antrenörlüğü mezunu olan, bu alanda yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Dr. Levent Şahin, takımın tüm maç analizlerini yapıyor. Ayrıca 3 isim, Fatih Terim liderliğindeki antrenmanların yönetiminde söz sahibi konumunda bulunuyor. Ayrıca Şahin, Şaş ve Davala, Florya’da tüm oyuncularla tek tek ilgileniyor.

Muslera, Taffarel’le kendini buldu

Terim’in kaleci antrenörü Taffarel’i yeniden ekibine dahil etmesiyle Muslera’nın performansındaki artış Galatasaray’ın şampiyonluk yürüyüşünde büyük rol oynadı. Taffarel, yardımcı kaleci antrenörü Fadıl Koşutan ile birlikte her maç öncesi rakiplerin; karşılaşma sonrasında da Muslera’nın detaylı analizini hazırlıyor; idmanlar da buna göre düzenleniyor. Adeta özüne dönen Muslera’nın zirveye çıktığı idman teknikleriyle çalışma programları tekrar düzenlenerek yapılıyor. Sarı-Kırmızılılar, Avrupa’da çift kaleci antrenörüyle çalışan sayılı kulüpler arasında yer alıyor. Florya’da futbolcuların formunun artmasının önemli sebeplerinden biri de atletik performans antrenörü Yasin Küçük’ün, Fatih Terim’in isteğiyle yeniden Sarı-Kırmızılılara dönmesi oldu. Küçük, atletik performans uzmanı Vural Durmuş ile birlikte oyuncuların fiziksel açıdan üst seviyede kalmasını sağladı. Terim, Glasgow Üniversitesi Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı üzerine yüksek lisans yapan, İngiliz ekibi Swansea City’nin kadın futbol takımında 1 sezon maç-performans analisti olarak görev alan, 8 aydır da Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde çalışan Aysel Uçkan’ı ekibine dahil etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler