Star mı prenses mi ?

2014 Cannes Film Festivali’nin açılış filmi, Hollywood yıldızı Grace Kelly’nin gerçek yaşamındaki olaylardan esinlenerek gerçekleştirilmiştir.

Yayınlanma: 13.03.2015 - 18:14
Abone Ol google-news

Edith Piaf’ın yaşam öyküsünü La vie en Rose (Kaldırım Serçesi/ 2007) filminde anlattıktan sonra Olivier Dahan bu kez Hollywood’un starı, Alfred Hitchcock’ın esin perisi Grace Kelly’nin 1956’da Monaco Prensesi olmak için Hollywood’dan ayrılışından 1962’ye dek olan dönemini gerçekçi, düşündürücü bir anlatımla irdeliyor.

Monaco Prensi Rainier ile peri masallarındaki gibi bir düğünle evlenen Grace, saray yaşamına uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Alfred Hitchcock ona Marnie’de oynaması için unutulmaz bir başrol önerir. Grace mutsuzdur, eşiyle arasında sorunlar vardır, içindeki sinema tutkusu sürmektedir.

Ekonomik açıdan kötü durumda olan Monaco’ya Fransız hükümeti vergi koyunca işler iyice karmaşık hale gelir. Grace’in sinemaya dönüş haberi de Monaco’yu iyice karıştırır. Prens Rainier’nin Monaco’yu modernleştirme girişimleri Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle tarafından engellenince ülkede politik kriz çıkar, bu kriz Grace’i de etkiler. Grace yaşamının en büyük rolünü oynamak, peri masalıyla gerçek yaşam arasında bir seçim yapmak zorundadır. Ya Hitchcock’ın önerisini kabul edip Hollywood’a dönecek ya da Monaco’da kalıp özgüvenini kazanacak ve Prens Rainier’ye destek olacaktır.

Dinginlik, pişmanlık, özgüven, sevgi, ödün vermek, seçim yapmak temalarını başarıyla anlatan biyografik dramda Grace Kelly rolünde Nicole Kidman eksiksiz bir yorum sunuyor.

 

Grace of Monaco (Monako Prensesi Grace) Yön: Olivier Dahan Oyn: Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella, Paz Vega, Parker Posey, Derek Jacobi, Milo Ventimiglia / 2014, 98 dakika, As Sanat.

Format: DVD, BasOynat.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler