Süreçte kritik ay

Hükümet ile HDP arasında süreç kapsamında yapılan görüşme ve tartışmaların kamuoyuna yansımaması eğilimi kapsamında 2015’in ilk günlerinde yoğun bir trafik yaşanması bekleniyor.

Yayınlanma: 01.01.2015 - 18:52
Abone Ol google-news

HDP heyetinin müzakere aşamasına geçiş öncesi İzleme Heyeti ve müzakere aşamasında izlenecek yöntem konularında İmralı’yı ocak ayı içerisinde pek çok kez ziyaret etmesi beklenirken, yeni yılda adaya yapılacak ilk ziyaretin bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başı olabileceği dile getiriliyor.

Çözüm sürecinde 2015’in ilk günlerinde müzakere aşamasına geçiş için İzleme Heyeti’nin yapısı ve üyelerinin belirlenmesine yönelik önemli adımlar atılacak.

Ocak 2013’te diyalog aşamasıyla başlayan çözüm süreci 2015’in ilk günlerinden itibaren ikinci aşama olan müzakereye geçiş için önemli bir görüşme trafiği yürütülmesi bekleniyor. Hükümet ile HDP arasında süreçle ilgili gerçekleştirilen görüşme ve çalışmaların olgunlaşmadan kamuoyuna yansımaması ve tartışmaların medya üzerinden yürütülmemesi yönündeki eğilim doğrultusunda ocak ayında yaşanacak olağanüstü trafik taraflar arasında kalacak. Kamuoyuna duyurulan son ziyaret 17 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşmişti. Bu tarihten sonra İmralı’ya yeni bir ziyaret yapılıp yapılmadığı konusunda resmi bir bilgi verilmezken, heyetin bu tarihten sonra bir kez daha adaya gittiği iddia ediliyor. Ancak HDP kaynakları bu konuda net bir açıklama yapmıyor.

 

İzleme Heyeti ocakta netleşecek

Kulislere yansıyan bilgiye göre, süreç kapsamında HDP heyetinin ocak ayı içerisinde pek çok kez İmralı’ya gidip gelmesi bekleniyor. Ancak söz konusu ada ziyaretlerinin kamuoyuna duyurulmayacağı dile getiriliyor. İmralı’da İzleme Heyeti’nin kurulması ve üye yapısı başta olmak üzere müzakere aşamasında izlenecek yöntem ve konu başlıkları konusunda görüşmeler yürütülecek. Ocak ayındaki görüşme trafiğinin yoğunluna göre HDP heyetinin adaya tüm heyet üyeleriyle gidebileceği, bazı görüşmelerin ise daha az katılımla gerçekleşebileceği kaydediliyor.

Çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçiş kapsamında atılacak adımların netlik kazanmasının ardından izleme heyetinde görev yapacak isimlerin de kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Hükümet kanadı izleme heyetinin daha önce açıklandığı gibi 16 üye yerine daha az sayıdaki üyeden oluşmasını talep ediyor. Buna göre İzleme Heyeti’nin yaklaşık 10 kişiden oluşacağı, söz konusu isimlerin de  kaydediliyor.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon