Suriye ordusundan İdlip operasyonu için ilk adım

Suriye ordusunun, ülkenin güneyindeki Dera ve Kuneytire vilayetlerini büyük ölçüde kurtarmasının ardından bir sonraki taarruz için ülkenin kuzeybatısındaki Lazkiye-İdlip hattına birlik kaydırmaya başladığı bildirildi.

Yayınlanma: 29.07.2018 - 09:22
Abone Ol google-news

Suriye yönetimine yakın bir yayın çizgisi izleyen Al-Masdar’ın haberine göre, Suriye ordusu bir sonraki taarruzu için ülkenin kuzeybatısına birlikler kaydırmaya başladı.

 Al-Masdar’a konuşan Lazkiye’den bir askeri kaynak, Gab Ovası ve Kürt Dağı bölgelerine yönelik taarruzlar öncesi Suriye ordusunun vilayetin kuzeyine birliklerini kaydırmaya başladığını söyledi.

 Buna göre Suriye ordusu, Dera ve Kuneytire’deki zaferlerin ardından Güney Suriye’deki güçlerini Lazkiye vilayetine taşımaya başladı.

 Söz konusu operasyon ile Suriye ordusu, Lazkiye-Türkiye (Hatay) sınırını tamamen kontrol altına almayı ve cihatçıların kontrolündeki stratejik öneme sahip Cisr eş-Şuğur ilçesini kurtarmayı amaçlıyor.

 Al-Masdar’a konuşan askeri kaynak, Ulusal Savunma Güçleri’nden (NDF) birkaç birim ile 4. Zırhlı Tümen ve Cumhuriyet Muhafızları’ndan oluşan büyük bir grubun kuzeyde harekete geçtiğini belirtti.

 Öte yandan, Suriye ordusuna bağlı “Kaplan Kuvvetleri” adlı özel birliklerin, ülkenin güneyinde IŞİD’e karşı operasyonları tamamlamasının ardından kuzeye geçerek Gab Ovası ekseninde ilerlemesi bekleniyor.

 Kaplan Kuvvetleri, ülkenin güneyindeki Dera vilayetinde birkaç kasabada sıkışan IŞİD militanlarına karşı operasyonlarını sürdürüyor.

 

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen İlam el-Harbi (Savaş Enformasyonu) tarafından yayımlanan ve Suriye ordusunun Dera’da IŞİD’e karşı ilerleyişini gösteren 28 Temmuz tarihli harita.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler