Suriyeli aileye linç girişimi

Kahramanmaraş’ta Suriyelilerin kentten gitmesini isteyen grubun eylemi önceki gece de sürdü.

Yayınlanma: 16.07.2014 - 22:55
Abone Ol google-news

Polis, pazar gününden bu yana olaylara karıştığı saptanan 27 kişiyi gözaltına aldı. Gaziantep’te ise Suriye plakalı bir otomobilin dört kişilik aileye çarpıp anne ve kızını yaralamasının ardından yurttaşlar Suriyelileri linç edilmek istendi. Öfkeli grup yoldan geçen bazı Suriye plakalı araçları, Suriyelilere ait bazı işyerlerini tahrip etti.

Kahramanmaraş’ta sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup Suriyelilere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Kahramanlı Mahallesi’nde önceki gece saatlerinde kimliği belirsiz iki kişi tarafından Suriyelilere ait park halindeki otomobile saldırı düzenlendi. Otomobilin camları kırıldı ve hasar oluştu. Polisler, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen yaşları 18’den küçük 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Abdülhamithan Mahallesi’nde ise gece saatlerinde Suriyelileri protesto için toplandığı ileri sürülen 17 kişiyi gözaltına alındı.

Polis, 2 gün önce kent merkezinde yürüyüş yapan ve Suriyelilere ait araç ve iş yerlerine zarar vererek polise taş atan kişilerle ilgili savcılık talimatıyla yaptığı çalışmada da fotoğraf ve kamera görüntülerinden tespit edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan toplam 27 kişinin sorguları sürerken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. olisin kent merkezinde özellikle Suriyelilerin yaşadığı bölgeler ile çadır kent çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.

 

Gaziantep’te kaza gerilimi

Suriye plakalı otomobil, önceki gece Gazientep kent merkezindeki Özdemirbey Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan dört kişilik Aydoğan ailesine çarptı. Kazada Güneş Aydoğan (54) ve 5 yaşındaki kızı B.A. yaralandı. Kazanın ardından toplanan bazı yurttaşlar kaza yapan Suriye plakalı otomobilin camlarını kırıp Suriye uyruklu sürücüyü linç etmek istedi. Polis, Suriyeli sürücüyü öfkeli kalabalığın elinden alarak Polis Merkezi’ne götürdü. Bu sırada öfkeli kalabalık, yoldan geçen Suriye plakalı araçları durdurarak tahrip etti.

Gerginliğin artması üzerine olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Bölgede önlem alan polisler, öfkeli kalabalığı dağıttı.

“Türkiye bizimdir” sloganı atan vatandaşlar, Türk bayrağı açtı. Bazı Suriyeli vatandaşlar da, işyerlerine zarar verilmesin diye camlardaki Arapça yazıları kaldırmaya çalıştı. Polisler, gerginliğin büyümemesi için Suriyelilerin yoğunluklu yaşadığı bölgelerde önlemlerini artırdı.

 

AKP’li Şahin: Provokasyon

AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep Suriyeli kardeşlerimize yönelik bir provokasyon ve oyunun halkalarını oluşturuyor. Gaziantepli oyuna gelmez. Gaziantep’te Suriyeli muhacir kardeşlerimizin araçlarına düzenlenen saldırıyı ve provokatörleri nefretle kınıyorum. Bunlar Gaziantepli olamaz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler