Suruç itirafı için işkence

Ankara katliamını PKK ile ilişkilendirmeye çalışan polisin N.D. adlı kadına işkence ederek itiraf almaya çalıştığı öne sürüldü.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 05:32
Abone Ol google-news

Ankara katliamının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olayda PKK bağlantısı olduğu yönündeki açıklamaları üzerine polis, söz konusu PKK bağlantısını hayali de olsa yaratma arayışına girdi. Ankara katliamından 2 gün sonra 12 Ekim 2015 tarihinde Mardin E Tipi Cezaevi’nde bulunan ve akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen G.D. isimli kişi, Suruç’taki eylemin PKK tarafından yapıldığı ve olayı Şanlıurfa’da bulunan N.D. isimli genç bir kadının organize ettiğini iddia etti. Şanlıurfa Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan N.D. gözaltına alınarak dört gün boyunca sorgulandı.

Polisin ifade tutanağına göre N.D’ye PKK ile bağlantısı olup olmadığı sorularının yanı Suruç katliamıyla ilgili şu soru yöneltildi: “Abdullah Öcalan’ın posterinin önünde diz çökerek ‘Ben dün Suruç’ta Önder Apo için, Kürdistan için canlı bomba eylemini bizzat organize ettim. Bu patlamadan dolayı hareketimizin eli güçlenecek Önder Apo’nun tutsaklığı sona erecek. Evet canımız yandı, canlarımızı kaybettik ama onlar şehit oldular ve bilmeden habersizce Önder Apo’ya Kürdistan’a kanlarını feda ettiler. Bu eylemi yapma amacım polise karşı T.C.’ye karşı kara propoganda yapmak ve halkımızın yanımızda yer almasını sağlamaktı. Bu eylemi bağımsız kendi insiyatifimle yapmadım. Bireysel bir hareketim olmadı. Komutanlarımı önceden bilgilendirerek tartışarak kararlaştırdık ve nihayetinde gerçekleştirdik. Biji Serok Apo” şeklinde tekmil verdiniz mi? Bu tekmil örgütün arşivinde mi?”

‘Filistin askısı’ iddiası

N.D. soruların tamamına “susma hakkını” kullanarak yanıt vermedi. N.D’nin savcılıkta verdiği ifadede “Susma hakkımı kullanmamın sebebi karakolda kötü muameleye ve tacize uğramamdır. Ayrıca polis bana Filistin askısı uygulayıp saçımdan çekti” dedi. N.D., Suruç’taki olayı gerçekleştirdiği iddiasının hayali olduğunu belirterek, “G.D. isimli kişiyi tanımıyorum. 34 kişinin ölümüyle suçlanıyorum ama kim olduğunu tanımadığım bir kadının deli saçması ifadesinden başka hiçbir delil yoktur” dedi. N.D. sorgunun ardından serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler