Suudilerden İran'a tehdit: Savaş nedeni sayarız

Suudi Arabistan, başkent Riyad'ı hedef alan balistik füze saldırısı nedeniyle İran'ı suçladı.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 10:23
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Husi milislerinin geçtiğimiz günlerde başkent Riyad'ı hedef alan balistik füze saldırıları nedeniyle İran'ı suçladı. Husilerle savaşan Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon tarafından yapılan açıklamada füze saldırısının "savaş nedeni sayılabileceği" belirtildi ve Suudi Arabistan ile Yemen arasındaki deniz ve kara sınırının kapatıldığı duyuruldu. 

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın geçtiği habere göre açıklamada "Koalisyon güçleri liderliği bunu İran rejiminin savaş nedeni sayılabilecek olan apaçık bir askeri saldırı olarak görmektedir" denildi.

Koalisyon açıklamasında Suudi Arabistan ile Yemen arasındaki deniz ve kara sınırının kapatıldığı belirtildi. Açıklamada sınırların "Yemen'de İran'a sadık olan Husi milislere dönük füze ve askeri ekipman kaçakçılığının devamına yol açan kontrol prosedürlerindeki boşlukları doldurmak için" kapatıldığı dile getirildi.

Açıklamada "Koalisyon krallığın İran'ı doğru zaman ve doğru biçimde yanıtlama hakkını onaylamaktadır" ifadelerine yer verilmesi dikkat çekti.

Füze savunma sisteminin imha ettiği füzenin parçaları Kral Halid Uluslararası Havaalanı'na düştü, ancak önemli bir hasar ya da can kaybı olmadı.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Yemen'de çatışmaların başladığı 2015'ten beri 8650'den fazla insan öldü, 49.000'e yakın insan yaralandı.

Yemen'den Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler