Takçı: Türkmenlere gitmedi

Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, "O zaman başbakan olan Erdoğan ise bu malzemelerin Suriye’deki Türkmenlere gittiğini söyleyerek MİT’in verdiği belgenin sahte olduğunu açıklamış oldu. Bu olaydan hemen sonra Suriye’deki Türkmenlerin ise kendilerine mantar tabancası bile gelmediğini söyledikleri basına yansıdı" dedi.

Yayınlanma: 01.06.2015 - 11:47
Abone Ol google-news

MİT’e ait silah dolu TIR’ları durduran dönemin Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı gazetemiz muhabiri Ahmet Şık ile yaptığı görüşmede, ‘silahların Türkmenlere gitmediğini’ söylemişti. Aziz Takçı, Ahmet Şık’ın “Bu mühimmatlar nereye ve kime gidiyordu” sorusu üzerine şu yanıtı vermişti:

“TIR’larla ilgili soruşturma usulüne uygun devam etseydi bu malzemelerin nereye gittiği net tespit edilebilir ve spekülasyonların önüne geçilebilirdi. Bu konuda MİT, Adana Valiliği vasıtasıyla savcılığa verdiği yazıda, söz konusu malzemenin kendilerine ait olduğunu, Türkiye içi birimler arası nakil işlemi yapıldığını belirtiyor. O zaman başbakan olan Erdoğan ise bu malzemelerin Suriye’deki Türkmenlere gittiğini söyleyerek MİT’in verdiği belgenin sahte olduğunu açıklamış oldu. Bu olaydan hemen sonra Suriye’deki Türkmenlerin ise kendilerine mantar tabancası bile gelmediğini söyledikleri basına yansıdı. Sizin yaptığınız haber içeriğinde yer alan tapelerde de yine Suriye’deki Türkmenler silahların kendilerine gelmediğini, başkalarına gittiğini söylüyorlardı. Bu durumda malzemelerin Suriye’ye gittiği kesinlik kazanıyor. Ancak Suriye’de kime veya hangi gruba gittiğini ben bilemiyorum, bilen biliyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler