Tanrılar ve krallar

Gladyatör’ün yaratıcısı Ridley Scott, Cecil B. DeMille’in klasik epik dramı The Ten Commandments’i (On Emir / 1956) 58 yıl sonra yeniden diriltti.

Yayınlanma: 16.05.2015 - 05:56
Abone Ol google-news

Tarihi epik dram, firavun 2.Ramses’e direnen ve İsrail halkını kölelikten kurtaran Musa’nın öyküsü. Milattan önce 1300. İbraniler 400 yıl boyunca Mısır’da kölelik yaptılar. Bu 400 yıl süresince vatanlarını ve tanrılarını hiç unutmadılar. En büyük umutlarıysa Kenan ülkesine dönmektir.

Mısır prensleri Musa’yla Ramses birlikte kardeş gibi büyümüşlerdir. Firavun 1.Seti, oğlu Ramses’ten çok Musa’yı sever, ona çok güvenir. Seti öldükten sonra Ramses tahta geçer ama babası gibi adaletli bir yönetici değildir. Başdanışmanı ve birlikte büyüdüğü Musa’nın İbrani bir köle olduğunu öğrenen Ramses, Musa’yı sürgüne yollar.

Bir zamanlar Mısır prensi olan Musa çölde yol alırken Jethro ve kabilesinin konuğu olur. Jethro’nun kızıyla evlenip yeni bir yaşam kurar. 9 yıl sonra Tanrı Musa’ya bir görev verir: Halkını kölelikten kurtarıp özgürlüğe kavuşturmak. Gizlice Mısır’a dönen Musa burada İbrani köleleri örgütlemeye başlar. Ramses’le Musa arasında amansız bir savaş başlar.

Exodus’u (Mısır’dan Çıkış) materyalist ve Tanrıtanımaz bulan, “Ben temelde bilinemezciyim. Musa tek bir Tanrı adına binlerce Mısır tanrısına karşı çıkıyor. Bence bu çok çağdaş bir düşünce. Duyarlı bir konu, filmin bolca tartışma yaratacağı kesin” diyen Scott’ın vurguladığı gibi filmin gösterimi Mısır, Fas, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yasaklandı.

Filmin Özel Bölümler’inde çıkarılmış ve uzatılmış sahneler, filmi yönetmen Ridley Scott ve yapımcı Jeffrey Caine’in yorumlarıyla izleme seçeneği yer alıyor.

Exodus: Gods and Kings ( Exodus: Tanrılar ve Krallar ) Yön: Ridley Scott Oyn: Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro, Aaron Paul, Ben Mendelsohn, Maria Valverde, Ben Kingsley, Sigourney Weaver / 2014, 144 dakika, BirFilm.

Format: Dvd, Blu–ray, 3D Blu-ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler