Tatilcinin tekno bavulu

Deniz tatili için suya dayanıklı cihazlar, maceracılar için her yaz sporuna uygun aksiyon kameraları ve tatile gidemeyip parkta takılanlar için drone’lar ile bunaltıcı sıcağı belki bir süreliğine de olsa unutabilirsiniz.

Yayınlanma: 04.08.2015 - 12:21
Abone Ol google-news

EKSTREM SPORLAR KAYIT ALTINDA

  •  Yaz tatilinde “Sörf de yaparım wakeboard da, kitesurf benden sorulur” gibi bir yaklaşımınız varsa, bunları kaydetmeden geçmeyin. Aksiyon kameralarının piri GoPro’nun Hero4 Black modeli 4K çözünürlükte video çekebiliyor. 1574 TL’lik cihaz kasktan sörf tahtasına, otomobilden bisiklete kadar neredeyse her yere ve her şeye takılabiliyor.  
  • Sizi tek alternatifle bırakacak değiliz. Liquid Image bu konuda bilmeniz gereken ikinci marka. Gözlük şeklindeki kamera hem koruma sağlıyor hem de aynı anda kayıt yapabiliyor. 12 MP çözünürlükte fotoğraf çekebilen gözlük 1499 TL'ye satılıyor.
  • Üçüncü seçenek ise kamerayı sadece yaz için değil, kış için de almak isteyenlere yönelik. Oregon Scientific ATC9K, kask, taşıt içi tutacak boru, gözlük, sörf ya da kayak tahtasına monte edilebiliyor. 20 metre derinlikte çalışabilen kameranın fiyatı 859 TL. Örneğin uzaktan kumandayla çalıştırılabiliyor. İçerisindeki GPS ve ivmeölçer de konum ve yüksekliği de eşzamanlı kaydetmesini sağlıyor. Böylece çektiğiniz videoyu izlerken, haritadaki yerinizi ve yüksekliğinizi görebiliyorsunuz.

 

DALGA DEĞİL MÜZİK DİNLERİM DİYENLERE

  • Müzikten asla kopamayanlar için seçenekler çok geniş. Bluetooth ile kablosuz çalabileceğiniz, dahili piliyle saatlerce çalışabilen hoparlörler şu aralar revaçta. Havuz başından ayrılmıyorsanız, orta boy bir müzik setinin çıkış gücüne sahip Wharfdale Tandem ile 5 saate kadar kesintisiz müzik dinlemek mümkün. Boyutları biraz büyük, fiyatı da 200 TL.  
  • Çantada taşınabilen bir seçenek arayanlar Philips BT2200B’yi her yere götürebilirler. 1,5 metre suyun altında 30 dakikaya kadar kalabilen bu hoparlör 180 TL. Soğuğa, yüksekliğe de dayansın isterseniz, 12 saat kesintisiz çalabilen ve 240 TL fiyatla satılan Heider Outdoor’u deneyin.
  • Yüzerken suyun sesini değil, müziğimi dinlerim diyorsanız, onun da çaresi var. Sony NWZ-W273SL modeli hem MP3 çalar hem de kulaklık. 4 GB kapasiteli cihaza USB ile şarkıları kolayca atıp suya dalabilirsiniz. 199 TL’lik cihazın tek eksiği sadece tatlı suda çalışması. Olsun, iyi yanından bakın, eve döndüğünüzde duşta da kullanabilirsiniz.

GENİŞ AÇIK ALAN BULUNCA UÇUR 

  • Drone’lar birçok hükümetin uçuş yasağı koymakla, uçuşlarını sınırlandırmak arasında kafasını karıştırırken, diğer yandan da çok eğlenceli. Tatile gidemediyseniz açık havada oynamak serbest. Ancak tatile götürecek kadar çok sevdiyseniz, boyutları bir sırt çantasına sığacak kadar da ufak değil.
  • Parrot AR Drone 2.0, 1299 TL'ye satılıyor ve mobil uygulama sayesinde telefon ya da tabletlerden yönetilebiliyor. Ön ve alt kamerasıyla fotoğraf ya da video çekerek bunları kayıt da edebilen cihaz, birden fazla AR Drone 2.0 ile yarış yapabilmeyi de sağlıyor. Başlangıç ve bitiş çizgilerine konulacak özel bir sticker’dan kazanananı belirleyebiliyor. Bir diğer oyunda aslında drone serbest bir şekilde uçarken, ekranda gördüğünüz uzaylılara ateş etmeniz ya da onlardan kaçmanız gerekebiliyor.

 

BU KADAR ŞEYİ NASIL ŞARJ EDECEĞİM?

  • Tatilde yanınıza telefon ve tablet için ayrı ayrı şarj cihazları almanıza gerek yok. Akım gücü yüksek olduğu için tablet şarj adaptörünü tercih edin, bununla telefonu da şarj edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, farklıysa kablosunu değiştirmek. İkide bir priz aramak ya da deniz kenarından fazla uzaklaşmak istemiyorsanız, taşınabilir bir şarj cihazı almak en iyisi. 
  • Günümüzde telefon pillerinin ortalama 2000 mAh kapasiteli olduğunu düşünerek kapasiteyi belirleyebilirsiniz. Bu seviyede 30 TL’den 400 TL’ye kadar farklı seçenekler mevcut. Suyun 1 metre altında 30 dakikaya kadar kalabilen Tochi'nin LED fener, lazer işaretçi ya da darbeye dayanıklılık gibi özellikleri özellikle kampa gidecekseniz işinize yarayacaktır.
  • Telefondan suda da ayrı kalamam diyecek kadar nomofobikseniz (telefon bağlantısının kopma korkusu), 20 TL’den başlayan fiyatlarla telefonu içine koyabileceğiniz su geçirmez poşetlerden alın. Dokunmatik ekran destekli modeller, poşetin dışından ekrana dokunarak telefonu kullanmanızı sağlıyor. Tablet için olan kılıfların fiyatları da 25 TL’den başlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler