TBMM’de termik santral protestosu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2020 bütçe teklifi görüşmeleri, muhalefet milletvekillerinin dün gece termik santrallere filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi protestosuyla başladı.

Yayınlanma: 22.11.2019 - 10:35
Abone Ol google-news

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez komisyon toplantısına gelmeden önce HDP milletvekilleri, dün gece TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen termik santrallere filtre takılmasını erteleyen düzenleme ile kurulması öngörülen nükleer santralleri protesto eden afişleri masaların üzerine yerleştirdi. Bunun üzerine AKP milletvekilleri de önceden hazırladıkları rüzgar ve jeotermal enerji santralleriyle ilgili afişleri kendi masalarının üzerine koydu. AKP ve muhalefet milletvekilleri arasında tartışma yaşanırken muhalefet milletvekilleri “Bize şov yapıyorsunuz diyordunuz, taklit yapmayın. Termik santralleri konuşalım, Ankara’ya yürütülmeyen madencileri, rödovans cehenneminde ölen madencileri de konuşalım” tepkisini gösterdi.

Yaşanan tartışmanın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez komisyon toplantısına geldi. HDP’liler Bakan Dönmez’i afişlerle karşılarken Dönmez tüm milletvekilleriyle tokalaştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler