Android Lollipop’ta yeni tehlike

Android Lollipop kullanıcıları yeni bir zararlı yazılımın tehdidi altında.

Yayınlanma: 24.02.2015 - 10:08
Abone Ol google-news



Telefonlara bulaşan yeni zararlı yazılım kullanıcıların telefonunu kapatmasını bekleyen bir casus yazılım olarak görev yapıyor.

Android 5.0 Lollipop kullanıcıları ortaya çıkarılan yeni bir zararlı yazılımın tehdidi altında. Söz konusu yazılım kullanıcının telefonunu kapatması halinde devreye giriyor ve cihazın kapanmasını engelliyor. Ancak kullanıcı bu engellemeyi görmüyor ve cihazının kapandığını düşünüyor. Zararlı yazılım bu sırada açık olan cihazda her türlü zarar verici eylemini yakalanma riski olmadan gerçekleştirebiliyor.

Antivirüs üreticisinin tespit ettiği yazılım, kullanıcı kapama düğmesine bastığında devreye giriyor ve sahte bir kapama penceresi açıyor. Bu esnada söz konusu yazılım cihazın ekranını tamamen karartıyor ve tüm sinyal uyarılarını devre dışı bırakıyor.

Ortaya çıkarıla bu zararlı yazılım rootlanmış cihazlara bulaşıyor ve Android’in temel güvenlik duvarlarını kırmamış normal kullanıcılar içi sorun teşkil etmiyor. Ancak cihazınızı daha önce rootladıysanız cihazınızın kapandığından emin olun.

Microsoft’un göstereceği oyunlar belli oldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler