Yaşam ihtimali olan 10 yeni gezegen keşfedildi

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Kepler Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi'nin dışında 219 yeni gezegen adayı keşfetti. Bunlardan Dünya'nın büyüklüğü ve sıcaklığına yakın olduğu sanılan 10'unda yaşam olabileceği açıklandı.

Yayınlanma: 20.06.2017 - 20:37
Abone Ol google-news

NASA’nın Kepler Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi’nin dışında 219 yeni gezegen adayı keşfetti. Bunlardan Dünya’nın büyüklüğü ve sıcaklığına yakın olduğu sanılan 10’unda yaşam olabileceği açıklandı. Kepler’in Cygnus takımyıldızında incelediği yeni örneklerden 219’u yeni gezegen. Kayalık yüzeye sahip olduğu sanılan 10 gezegenin suya sahip olmak için yıldızlarından gerekli uzaklıkta olduğu belirtildi. Bilim insanları sıvı haldeki suyun yaşam için en önemli unsur olduğunu vurguluyor.

‘Yalnız mıyız?’

Sputnik News’teki haberde, Kepler programından Mario Perez “Hepimiz için ‘Yalnız mıyız’ sorusu önemli. Belki de Kepler bugün bize dolaylı olarak yalnız olmadığımızı söylüyor. Bunların galaksideki frekanslarını anlamak, başka bir dünyayı doğrudan izleyecek şekilde NASA misyonlarının geleceğini şekillendirmesinde bilgi desteği sağlayacak” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler