Renault SUV ailesini genişletiyor

Fransız üretici, oldukça başarılı bir model olan Captur’a çok benzeyen yeni bir model için son hazırlıklarını yaptığını duyurdu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yayınlanma: 07.10.2017 - 20:20
Abone Ol google-news

1898 yılında kurulan Fransız otomotiv devi Renault, hem Avrupa pazarında hem de ülkemizde oldukça önemli bir oyuncu. Uygun fiyatlı sayılabilecek araçlar üreten firma, ülkemizde Oyak-Renault ortaklığı ile yıllardır faaliyetlerini yürütüyor. Dacia markasıyla daha ekonomik modeller üreten firma, -diğer pek çok üretici gibi- farklı pazarlar için aynı aracın onlarca farklı versiyonunu üretmekte.
Firma ülkemizde Captur ve Kadjar modelleriyle SUV severlere hitap etmeye çalışıyoruz. Küçük bir SUV olan Captur, B-SUV segmentinde yer alıyor. 5 kapılı olan araç, ülkemizde ?85.850‘den başlayan fiyatlar satılmakta.


Fransa’dan gelen yeni haberler göre, Captur modeline çok benzeyen yeni bir model için fabrika üretim hattında değişiklikler yapılmaya başlamış. 2017 yılının ilk yarısında 112.000‘in üzerinde satan Captur’un bir daha büyük bir versiyonunun hazırlandığı iddiaları bu sayede bir temele sahip oldu. Fabrika direktörü Rafael Vazquez, Captur ile aynı segmentte yeni bir aracın hazırlığını doğruladı.  Bağajı küçük olan Captur’un yeni modelindeki önemli genişlemelerden birisinin de bagaj konusunda olması bekleniyor. Aracın Kadraj modelinden daha küçük ama Captur’dan da daha büyük olması bekleniyor. İsmi de buna uyum sağlayacak şekilde Grand Captur olarak belirtiliyor.
Fransa’da 600 milyon avro yatırımla kurulan Valladolid fabrikasında üretimine başlanacak aracın, çeşitli versiyonlarıyla farklı ülkelere de satılması gündemde. Ülkemizde ise Bursa’daki fabrikada üretim yapılması ve ihracat ihtimali üzerinde duruluyor.
Yeni modelin ne zaman tanıtılacağı bilinmese de 2018’in ilk yarısında aracın tanıtılması ve bir süre sonra da satışa çıkması bekleniyor.

Gran Turismo Sport’un Tüm Pistleri ve Arabaları Belli Oldu!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler