Star Wars tasarımlı Temizlik Robotu

Samsung, sınırlı sayıda ürettiği otomatik ev temizlik robotunun detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 21:36
Abone Ol google-news

Son yıllarda dünyada hızla yaygınlaşan temizlik robotları, üzerlerindeki sensörler sayesinde evi ve odaları tarıyor. Ardından da evi belirli aralıklar temizliyor. Temizlik bittikten sonra ise şarj istasyonuna geri dönüyor. Bir dönem LG ve Samsung tarafından ülkemize de getirilen bu robotlar, pek ilgi görmeyince piyasadan yavaşça çekilmeye başlanmıştı.


Samsung ve LG gibi pek çok firma tarafından geliştirilmesine devam edilen robotlar, yeni versiyonlarıyla karşımıza çıkıyor. Samsung, POWERbot VR7000  akıllı ev temizleme robotunu bilim kurgu ögeleriyle birleştirerek yeni bir ürün tanıtmış durumda.
Star Wars temeli robotlar, 10 Watt gücündeler, CycloneForce teknolojisine ve onlarca sensöre sahipler. Halıların ve basamakların üzerinden kolayca geçebilen robotlar, duvarlara ve eşyalaraysa çarpmıyor. Robotun Star Wars versiyonunda filmdeki ses efektleri kullanılıyor. Robot Star Wars’taki ses efektlerini çıkartıyor. Dahili olarak WİFİ ve IR alıcı içeren cihaz, cep telefonuyla veya uzaktan kumandasıyla kontrol edilebiliyor.
Samsung’un Amerika mağazasındansatışlarına başlayan ürünün fiyatı biraz tuzlu. Normal versiyonu 700 dolarlık  satış fiyatına sahip, ancak Star Wars versiyonu 800 dolarlık bir fiyat ile müşteriyle buluşacak. Sınırlı sayıda üretilen modelin ülkemize gelmesi ise beklenmiyor.

ASELSAN ve TÜBİTAK Yarı İletken Şirketi Kurdu!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler