iPhone X yetişmeyecek

Apple hakkındaki analizleri ile tanınan Ming Chi Kuo, iPhone X üretimin yaşanan sorunları ve arz-talep ilişkisini masaya yatırdı.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 20:51
Abone Ol google-news

Apple yeni nesil iPhone modeli olarak tanımladığı iPhone X’i 3 Kasım’da resmi olarak satışa sunacak. iPhone X satışa sunulmasına sunulacak fakat, muhtemelen raflardaki yerini bile alamadan son kullanıcıya ulaşmış olacak. Bu durumun temel nedeni ise Apple’ın ilk günde sadece 3-4 milyon iPhone X’i satışa sunabilecek olması.


Dünyaca ünlü Apple analisti Ming Chi Kuo’ya göre, bu tablonun 2018’den önce değişmesi de pek muhtemel görünmüyor. Zira Kuo, Foxconn’un 2018’e kadar en fazla 30 milyon iPhone X siparişini teslim edebileceğini ön görüyor. Ünlü analist daha önceki tahmininde bu sayıyı 35 milyon olarak lanse etmişti. Fakat FaceID sisteminde kullanılan 3D algılama bileşeninin üretimindeki sorunların aşılamaması, iPhone X üretimini de yavaşlattı.
Son tahminlere göre, iPhone X’in bu sene bitmeden 50 milyondan fazla ön sipariş alacak. Şimdi, böyle bir durumda Apple nasıl bir yol izleyecek? İşte asıl sorulması gereken soru bu. Muhtemelen 50 milyon kişinin yarısı iPhone X’e 2018’den önce kavuşacaktır. Peki ya geri kalan kısım? Eğer iPhone X’in üretim hızı artmazsa, sadece ön siparişlerin teslimi bile Şubat ya da Mart aylarını bulabilir. Haliyle bu durumda Apple’ın yeni iPhone modeli global pazara da oldukça geç açılacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Bu kadın 60 yıldır yemek yemeden yaşıyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler