Bixby tuşu fazlasıyla gereksizdi

Samsung yayınladığı güncelleme sayesinde artık Bixby tuşu sadece sesli asistan için kullanılan angarya bir buton olmaktan çıktı.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 21:14
Abone Ol google-news

Samsung’un Galaxy S8 ile kullanmaya başladığı Bixby tuşu, kullanıcılar tarafından da oldukça gereksiz bulunmuştu. Bixby, geniş bir dil desteğine sahip ve kusursuz bir sesli asistan olsaydı belki bu tuş da o kadar gereksiz görülmezdi. Fakat Bixby’ın İngilizce ve Korece olmak üzere sadece 2 dili destekliyor olması işleri berbat etti. Bu handikabın yanı sıra, Samsung’un sesli asistanının doğru düzgün çalışıyor olmaması da büyük bir eksi olarak Güney Koreli teknoloji devinin hanesine kaydedildi.


Bazı yazılımcılar, bu tuşun sadece Bixby tuşu olarak kullanılmasını devre dışı bırakan çeşitli uygulamalar geliştirmişti. Galaxy S8 ve S8+ kullanıcıları tarafından oldukça olumlu karşılanan bu uygulamalar da Samsung engeline takıldı. Samsung’un hamlesi sonrası, uygulamalar Google Play’den kaldırıldı.
Zararın neresinden dönülürse kardır mantığını güden Güney Koreli teknoloji devi, geç de olsa yaptığı hatadan döndü. Samsung, Bixby tuşunun işlevlerini değiştirmemizi sağlayan yeni bir güncelleme yayınladı. Yayınlanan güncellemeyi an itibari ile telefonunuza indirerek, Bixby tuşunu devre dışı bırakabilirsiniz.
Bakalım Samsung bu gereksiz tuşu önümüzdeki dönemde satışa sunacağı yeni modellerinde de kullanmaya devam edecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Nokia 2 İçin Siparişler Alınmaya Başladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler