5G destekli Helio M70 önümüzdeki yıl geliyor

Önümüzdeki yıl sınırlı olarak kullanıcıyla açık test edilecek olan 5G, bazı telefonlardan da destek görecek. Bu bağlamda MediaTek’in ilk yongaseti yolda.

Yayınlanma: 12.06.2018 - 08:26
Abone Ol google-news

5G teknolojisi hayatımıza girmek üzere. Önümüzdeki yıl ABD’nin bazı eyaletlerinde herkese açık şekilde test edilmeye başlanacak olan teknolojinin, elbette destek veren cihazlara da ihtiyacı var. Pek çok yongaseti üreticisi gibi MediaTek de, önümüzdeki yıl çıkaracağı üst düzey yongasetleri için 5G destekli modemler kullanmayı düşünüyor.

Son gelen bilgilere göreyse Helio M70, firmanın bu anlamda ilk yongaseti olacak. 7 nm üretim sürecinden geçirilerek TSMC tarafından üretilecek olan Helio M70, yeni iletişim teknolojisinin testi için önemli bir role sahip olacak.
Nokia, Huawei gibi mobil iletişim teknolojileri konusunda uzman şirketlerle iletişim halinde bulunan Çinli firma, operatörlerin testi yapmasına bu yönden yardımcı olmuş olacak. Zira daha çok yongaseti desteği, daha çok telefonun desteği anlamına gelir ki; bu da daha çok kişiyle testin yapılması, dolayısıyla daha çok geri bildirim ve daha iyi sonuç demektir. Bu bağlamda MediaTek’in bu hamlesi teknolojinin ilerlemesi açısından oldukça önemli.
MediaTek Helio M70’in 2019 başlarında pazarda olacağı tahmin ediliyor.

LG G8’den detaylar gelmeye başladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler