Teknolojinin Berlin çıkarması

2 bin 500’ü aşkın ürünün ziyaretçisiyle buluşacağı fuara Türkiye’den Samsung, Arçelik ve Vestel katılıyor.

Yayınlanma: 03.09.2014 - 23:25
Abone Ol google-news

Koreli teknoloji devi Samsung, ‘Unpacked 2014 Episode 2’ adını verdiği tanıtım etkinliğinde dört yeni ürününü görücüye çıkardı. Yarın açılacak IFA teknoloji fuarı öncesi ilk bombaları patlatan Samsung özellikle yaratıcı tasarımlarla dikkatleri çekti. Samsung’un bu gecede tanıttığı amiral gemi Galaxy Note 4 oldu. Ürün ekim ayında satışa sunulacak. Yapılan açıklamalara göre 5.7 inçlik super amoled ekrana sahip cihaz renkleri önceki modellere kıyasla yüzde 20 daha net gösteriyor.

En yeniler - FOTO GALERİ

Gecenin dikkat çeken bir diğer ürünü ise Galaxy Note Edge oldu. Tamamen farklı bir tasarıma sahip cihazın sağ kenarı yukarından aşağıya kadar eğimli olarak tasarlanmış. Eğim ise ana ekrandan bağımsız olarak farklı içerikler gösterebiliyor. Şirketin kişisel verilerin izlenmesine yönelik geliştirdiği yeni giyilebilir cihazının adı ise Gear S olarak açıklandı. Akıllı saat olarak tanımlanabilecek olan cihaz özellikle geniş ve eğimli ekranıyla dikkatleri çekti.

Samsung Mobil Cihazlar Bölümü Başkanı DJ Lee’nin tanıttığı 4 ürün bu yıl teknoloji dünyasına yön verecek gibi görünüyor. Lee gecede yaptığı konuşmada, “Ürünlerimizle yeni sektörel alanlar açtık. Hem eğlence hem de performans artırıcı yenilikler kattık. Yaratıcılıkla tüm dünyanın üreticiliğinin artmasına destek olduk. Ama en önemlisi hayatların tadını artırdık. Bilginin hızına od+aklandık asla yavaşlamaya düşünmüyoruz. Bu konuda hızımızı hiç kesmeyeceğiz. Tamamen farklı bir mobil kültür yarattık” diye konuştu.

 

Teknolojinin kalbi Berlin'de

Uluslararası elektronik ve haberleşme fuarı IFA, her yıl oldugu gibi 2014 yılında da Almanya’nın Berlin şehrinde düzenleniyor. Bu yıl 90’ıncı defa düzenlenecek olan IFA 5 – 10 Eylül arasında teknoloji hayranlarına sektörün en son yeniliklerini sunacak. 240 bin kişinin beklendiği etkinliğe 117 ülkeden çok sayıda kuruluş ve şirket katılacak. Fuarda 2.560 ürün sergileniyor. Tüketici elektronik eşyaları ve ev aletlerinin tanıtıldığı küresel bir fuar olma özelliğine sahip, en yeni ürün ve yeniliklerin tanıtıldığı fuar, Avrupa’daki en önemli bölgesel pazarın kalbi olarak konumlandırılıyor.

IFA katılımcılara uluslararası piyasalarla ilgili kapsamlı bir bakış sunarken, her yıl 100’den fazla ülkeden gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor. IFA’ya yurtdışından gelen ziyaretçi ve medya kuruluşlarının ilgisi her yıl artıyor. 145.000 metrekare fuar alanında 1500’den fazla stantta geniş bir yelpazedeki ürün ve teknolojiler tanıtılıyor.

IFA 2013’e 240.000’den fazla ziyaretçi geldi. Bu sene IFA’ya yaklaşık olarak 142.000 ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Bu ziyaretçilerin 46.000’i fuara yurtdışından geliyor. 2360 uluslararası gazetecinin fuara katılması bekleniyor. 2560 ürünün yer aldığı fuara 1480 firma katılıyor. 210’u akıllı ev ve ev bağlantılarıyla ilgili.

 

Eğlence de burada

Fuarda alıcıların beğenisine sunular ürünler de ilgi çekici. Bu alandaki ürünlerin de; 172’si ev eğlence sistemleriyle, 173 tanesi ev aletleriyle ilgili aksesuvar ve tamamlayıcılar, 198 tanesi fotoğraf ve videoyla ilgili. Ayrıca, 237 yaşam tarzı-sağlık-kişisel bakımla, 179 adet de televizyonla ilgili ürünler yer alıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler