"Temkinli yaklaşmak gerek"

Washington DC merkezli Turkish Heritage Vakfı Başkanı Ali Çınar, Trump yönetiminin “Suriye’den çekileceğiz” kararının ABD siyasetinde de tartışma yarattığını belirtti.

Yayınlanma: 20.12.2018 - 22:17
Abone Ol google-news

 

Trump yönetimiyle Pentagon arasındaki farklı söyleme atıfla kararın sahaya nasıl yansıyacağına yönelik temkinli olmak gerektiğinin de altını çizdi. Çınar, Washington siyasetinde özellikle Trump’ın da yer aldığı Cumhuriyetçi Parti’li Temsilciler Meclisi üyelerinin ve senatörlerin bir çoğunun karara tepki gösterdiğini, “büyük bir hata olduğunu” söylemeye başladıklarını kaydetti.

 

<haber-dikey:1175457,1175622,1175712>

 

Cumhuriyet’e konuşan Çınar, Trump yönetiminin Suriye’den çekilme adımının Türkiye açısından olumlu olduğunu vurgularken özellikle bunun ABD’nin YPG/PKK’ya açık desteği olmayacağını, Ankara-Washington hattındaki Suriye anlaşmazlıklarını azaltacağını gösterdiği değerlendirmesinde de bulundu.

 “Ancak şunu da unutmamak gerekiyor. Pentagon önceki gün ‘yerel güçlerle çalışmaya devam edeceğiz’ mesajında ‘YPG’yi açıkça kullanmaya devam edeceğiz bir şekilde’ diyor aslında. ABD’nin 2 bin askerini Suriye’den çekmesi, ABD’nin tamamen elini kolunu çekeceği anlamına gelmez” diyen Çınar, bu çerçevede İran ve Rusya’ya dikkat çekti. ABD’nin, tamamen meydanı İran ve Rusya’ya bırakacağının düşünülmediğini söyleyerek “Ayrıca, ABD’nin 2 yıldır YPG’ye verdikleri silah ve mühimmat ne olacak...Bu da akıllarda bir soru işareti...” ifadesini kullandı.  



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler