TEOG nakil sürecinde 3. hafta başlıyor

Kontenjanlar dolmadı, umutlar haftaya kaldı...

Yayınlanma: 05.09.2014 - 19:18
Abone Ol google-news

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında başlayan nakil sürecinin ikinci haftasında da Anadolu Liseleri'nde kontenjanlar dolmadı. Çok az okul kontenjanının tamamını doldururken, çoğunda boş kontenjan bulunuyor. .

Boş kalan kontenjalar için başvurular, 8 Eylül pazartesi günü başlayacak.

Nakil süreci başladığından bu yana,  iki haftadır hayal kırıklığı içinde olan öğrenciler, istedikleri okullara geçebilmek için umutlarını önümüzdeki haftaya bağladı.

Nakil başvuru dilekçeleri, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri, yerleşilen okula verilecek. Nakil başvuru sonuçları ve boş kontenjanlar ise cuma günü açıklanacak.

Uzmanlar, nakil başvuruları konusunda velilere şu uyarılarda bulunuyor:
''Nakil başvurularında her ne kadar puan sınırlaması olmasa da sonuçlar açıklandığında tüm okulların puanlarının yükseldiği görülüyor. Nakil başvurularında da merkezi yerleştirme olacağından ve öğrencilerin okullara yerleşmesinde okulun boş kontenjanına göre puan üstünlüğü esas alınacağından, veliler nakil başvurusu yapacakları okulun puanını dikkate almalılar. Çünkü nakil başvuru döneminde yalnızca bir okula başvuru yapabilecekler. Puan olarak yüksekte kalan bir okula nakil başvurusu yapmak, öğrencinin o okula yerleşme ihtimalini azaltacak. Bu durumda veli bir sonraki haftayı bekleyip tekrar kontenjan boşluğuna göre nakil şansını deneyecek.''
Okullardaki kontenjan durumunu haftada bir değil daha kısa sürelerle öğrenmek isteyen veliler, okullardaki boş kontenjanların, öğretim yılı açıldıktan sonra da doldurulmaya devam ettirilmesini istediler. 

En yüksek puanlı okulların boş kontenjanları şöyle:
Galatasaray Llisesi: 6
İstanbul Lisesi: 12
Cağaloğlu Anadolu Lisesi: 22
Vefa  Lisesi: 19
Kadıköy Anadolu Lisesi.31
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: 30
Haydarpaşa Lisesi: 56
Burak Bora Anadolu Lisesi (İngilizce) : 73
Burak Bora Anadolu Lisesi (Fransızca):18
Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi:  62


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler