TEOG’a itiraz yağdı

TEO G İngilizce sınavında bir İngilizce sorusunun hatalı olduğu iddiası nedeniyle veliler, bakanlığı itiraz dilekçesi yağmuruna tuttu.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 06:57
Abone Ol google-news

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) İngilizce sınavında A kitapçığı 10, B kitapçığı 1, C kitapçığı 3, D kitapçığı 11. sorunun iptali için binlerce veli itiraz başvurusunda bulundu.

Bazı okul yönetimlerinden velilere, “Öğretmenlerimizin doğru cevap seçeneği ile MEB’in seçeneği farklıdır. Konuyla ilgili itirazlar, Ziraat, Vakıf veya Halk Bankası’na 20 TL ücret yatırıldıktan sonra ‘ESINAV.MEB. GOV.TR’ adresinden yapılabilmektedir” mesajı gönderildi.

İnternetten itiraz

Bunun üzerine kimi veliler bireysel, kimileri toplu biçimde internet üzerinden bir modül aracılığıyla itirazlarını yaptı. Bazı veliler de, sınavdan hemen sonra soru üzerinde incele- Binlerce veliden itiraz TEOG’da ki İNGİLİZCE SORUSU İÇİN OKULLARDAN VELİLERE İTİRAZ UYARISI Çocuklar için teknoloji TEOG İngilizce sınavında bir İngilizce sorusunun, uzmanlar tarafından hatalı olduğu iddia edilmişti. Veliler, bakanlığı itiraz dilekçesi yağmuruna tuttu. me yapıp itirazlarını gerçekleştirdiler.

İtiraz edilen soruların Milli Eğitim Bakanlığı’nca incelenebilmesi için tek bir itiraz dilekçesi bile yeterli oluyor. İnceleme sonucunda söz konusu soru iptal edilirse İngilizce sınavının puanlaması, 20 yerine 19 soru üzerinden yapılacak.

Sınav sonrasında soruları inceleyen uzmanlar da söz konusu sorunun, cevap şıklarının anlam olarak verilen cümleyi desteklemediği gerekçesiyle hatalı olduğunu söylemiş ve iptal edilmesini istemişlerdi.

İtiraz süresi kafa karıştırdı

Sorunun iptal edilmesi için dün internet üzerinden başvuru yapmaya çalışan bir veli şöyle dedi: “Başvurunun para yatırıldıktan sonra MEB Ölçme,Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sitesindeki sınav itiraz modülü kullanılarak yapılması gerektiğini öğrendik ancak sitedeki hata nedeniyle başvuruyu yapamadık. İtirazın 5 takvim günü (tatil günleri dahil) içinde yapılması gerektiği belirtiliyor.

Zaman kaybetmemek için ‘yazılı olarak başvuru yapalım’ dediğimizde dilekçe ile başvuruların dikkate alınmayacağını öğrendik. Süre sınavdan sonra 5 iş günü olması gerekirdi, öyle olursa daha itiraz süresi var ama takvim günü ise bugün son.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler